Hlavní obsah

V osmatřiceti se cítím dobře, komentoval liberecký záložník Janů narozeniny

Byl to pro něj výjimečný zápas. Ne snad proto, že by v něm šlo vyloženě o titul nebo o nějaký jiný úspěch, ale kvůli tomu, že záložník a liberecký kapitán Tomáš Janů slavil v den utkání se Sigmou Olomouc přímo na hřišti obdivuhodné 38. narozeniny. „Ale cítím se pořád dobře,“ řekl ke svému věku veterán v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Josef Pešout, Právo

Tomáš Janů.

Článek

S Olomoucí jste remizovali 1:1, takže s výsledkem asi spokojeni nebudete. Cílem bylo vyhrát, že?

Určitě jsme ale na vítězství měli. Stačilo jen proměnit ještě jednu z vyložených šancí. Rychle jsme vedli, ale hosté brzy vyrovnali. Byl to z jejich strany krásný gól, to musím uznat. Vyloučení našeho stopera Nezmara ovlivnilo zápas. V závěru jsme mohli rozhodnout.

Co chybělo?

Asi větší důraz v koncovce. Šli jsme sami na brankáře. Byly tam dorážky z pár metrů do prázdné branky. Celkově jsme zklamání, že jsme Olomouc neporazili.

Jak velkou překážkou byl brankář Zlámal?

Chtěli jsme mu dát víc gólů, než jeden. Vychytal spoustu střel, svůj tým vyloženě podržel. Olomouc mu vděčí za bod.

Před zápasem vám spoluhráči i lidé z vedení klubu gratulovali k narozeninám. Je těžké hrát ligu v osmatřiceti letech?

Jak stárnu, tak si uvědomuju, že spousta kluků, se kterými jsem začínal a později hrál, jsou už na pozicích trenérů. Nebo s fotbalem skončili a mají přes sto kilo. Já naštěstí jsem v lize pořád jako hráč a jsem za to šťastný. Stále mě to baví. Vážím si každého zápasu. Hlavně, aby se mi vyhýbala zranění a byl jsem zdravý. Uvidíme, kam to letos s Libercem dotáhneme.

Reklama

Související témata: