Hlavní obsah

Slavia o záchranu hrát nebude, tvrdí i po derby Čontofalský

Dělal všechno, co za děravou obranou dělat mohl. Brankář Kamil Čontofalský červenobílé několikrát podržel, ani to však nestačilo. Fotbalisté Slavie prohráli derby na Spartě hladce 0:3 a se šesti získanými body trčí na třináctém místě ligové tabulky. Na letenského rivala ztrácejí v polovině podzimu už hrozivých osmnáct bodů. „Prohráli jsme rozdílem třídy,“ uznal gólman po derby, v němž často krotil zlost.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Sparťan Václav Kadlec se snaží překonat slávistického gólmana Kamila Čontofalského, jemuž při bránění pomáhá Adam Hloušek.

Článek

Nemáte po osmi kolech strach, že Slavia znovu zabředne do bitvy o záchranu?

To se nestane, o to rozhodně nemám žádné obavy! Naše situace samozřejmě není jednoduchá, sami se dostáváme psychicky dolů. Kluky mám denně na tréninku na očích. Nemáme špatný tým, jen to zatím není vidět. Potřebujeme to zlomit jedním zápasem či jedním ušmudlaným gólem.

Slavia ztrácí na Spartu již osmnáct bodů. Je to reálný obraz rozdílu mezi oběma rivaly?

Derby jsme prohráli rozdílem třídy. Zatímco Sparta ještě neztratila ni bod, my jsme vyhráli jen jednou, takže rozdíl tam samozřejmě je. Bohužel byl patrný i na hřišti. Spartě všechno vychází a je tudíž v psychické pohodě, nám se nedaří. Sezóna však pořád teprve začíná, na jaře může být všechno jinak. Věřím, že střed tabulky si uhrajeme.

Necítil jste v derby postupem času bezmoc?

Nešlo ani tak o bezmoc. Spíš jsem měl zlost kvůli tomu, jak naivně někdy hrajeme. Věděli jsme, že Sparta je jednoznačný favorit. A my jí tu úlohu bohužel nechali potvrdit. Moc jsme jí to neznepříjemnili.

Záložník Sparty Ladislav Krejčí útočí na slávistického gólmana Kamila Čontofalského.foto: Právo/Petr Hloušek

To je dost mírně řečeno. Po přestávce vám hrozil potupný debakl.

Potupou bych to nenazval, ale příjemné to rozhodně není. Na debakl jsem nemyslel, při zápase na to v brance není čas. Kdyby dali další dva góly, jako byl ten třetí, může stát v brance kdokoliv a rozkrájet se, stejně s tím nic neudělá... Je pravda, že druhý poločas už bylo na hřišti jen jedno mužstvo. Sparta si to užívala.

Své první velké derby v české lize jste si určitě představoval jinak.

Výsledek je sice špatný, ale byl bych rád, kdyby v české lize bylo víc takových utkání. V zahraničí jsem zažíval skoro pořád vyprodané zápasy, tady je to jen jednou za rok. Škoda, i nám se pak hraje jinak. Doufám, že tady odchytám ještě víc duelů v takové atmosféře.

Jste ve Slavii teprve chvilku. Co pro vás prohra v derby znamená?

Každý z nás je profík a pokud odevzdal na hřišti sto procent, může se těšit na další zápasy. I já. Snažím se odvést svou práci. V životě už jsem byl nahoře i dole. Fotbal mě baví a dělám všechno pro to, aby mě bavil ještě několik let.

Reklama

Související témata: