Hlavní obsah

Hradec - Budějovice 0:0Budějovičtí fotbalisté vezou z Hradce první bod z venku

HRADEC KRÁLOVÉ

Trenér českobudějovických fotbalistů František Cipro se sice ani v utkání 9. ligového kola v Hradci Králové nedočkal radosti ze vstřelené branky, ale malou náplastí mu může být skutečnost, že jeho svěřenci vezou z východu Čech první podzimní bod od soupeře. Domácí ztratili body v rozehrané sezóně domácí body již potřetí, hosté už 431 minut nevstřelili gól.

Článek

Hradečtí měli jasný plán: vítězstvím by se odstřihli od jednoho z konkurentů v boji o ligovou záchranu už na jedenáct bodů. Přesto se za výhrou nijak nehnali a ani hosté však nepřekypovali ofenzivní snahou.

Proto se hrál především v prvním poločase zoufale nudný fotbal. Na hřišti nebylo žádné vzrušení a jediný nápad předvedli domácí fanoušci, kteří při popřáli trenérovi Kotalovi k devětapadesátým narozeninám. Zato hráči obou týmů byli bezzubí - první střelu na branku poslal až v 35. minutě domácí kapitán Fischer, ale jeho pokus gólman Křížek vyrazil a do bezpečí ho dostali jeho spoluhráči.

Největší domácí příležitost dopadla ještě mnohem hůře, neboť útočník Dvořák v perfektní pozici špatně zpracoval míč a ke střele se vůbec nepropracoval. Ani hosté nebyli příliš nebezpeční - trenér Cipro už sice stačil vylepšit obrannou hru Dynama, ale v ofenzivě se Jihočeši nemají příliš čím překvapit.

Po změně stra se hra mírně zvedla. V domácím dresu přinesl aspoň občasný nápad střídající Černý, ale ani on nezlomil útočnou mizérii. Po centru levého beka Zeleného byl v jasné šanci, z voleje mířil vedle. Hostům zase nepomohlo k brance ani posílení útočné formace. Přesto nakonec mohli vyhrát, protože se dostali ke třem výborným střelám: Ondráška, Hudsona a Pecka však vychytal brankář Lindr.

Budějovickým zachráncem se nakonec stal jeho kolega Křížek, jenž deset minut před koncem lapil tvrdou střelu obránce Poděbradského. Trenér Cipro ve třetím utkání ze čtyř na lavičce Dynama uhrál bezgólovou remízu.

FC Hradec Králové - Dynamo České Budějovice 0:0
Rozhodčí: K. Hrubeš - Kordula, Kocián. ŽK: Poděbradský, Malinský, Fukal - Javorek. Diváci: 4650.
Hradec: Lindr - Poděbradský, Chleboun, Fukal, Zelený - Malinský (56. Štěpán), Fischer, Janoušek (83. Gulajev), Rezek (61. Černý) - Klapka - Dvořák. Trenér: Kotal.
Budějovice: Křížek - Novák, Lengyel, Brezinský, Machovec - Javorek, Čirkin - Klesa (83. Hudson), Otepka, Sandro (56. Stráský) - Ondrášek (90. Pecka). Trenér: Cipro.

Reklama