Hlavní obsah

Daníček věnoval gól tátovi do nebe

Fotbalistům Jablonce plánovaný návrat na druhou příčku tabulky Gambrinus ligy nevyšel. Jejich snahu o zlomení prokletí hradišťského stadiónu, kde ještě nikdy nevyhráli, zhatil mladík Vlastimil Daníček, který 17 minut před koncem zajistil po skvělé Doškově individuální akci Slovácku jednogólové vítězství. To bodovalo už pošesté v řadě.

Foto: Josef Omelka, ČTK

Fotbalisté Jablonce Tomáš Jablonský, Luboš Loučka (zleva) a Petr Pavlík (zprava) se marně snaží zastavit Libora Doška ze Slovácka.

Článek

Z jeho branky se kromě hráčů a fanoušků moravského týmu mohli radovat i sparťané, jimž tak zůstal v čele tabulky luxusní desetibodový náskok. „Na to jsem rozhodně nemyslel. Z premiérové ligové trefy mám samozřejmě obrovskou radost. Gól chci věnovat taťkovi, který mě určitě sledoval z nebíčka. Obrovskou zásluhu na něm má ovšem Libor Došek, já jsem pouze slízl smetanu. Je fantastické, jak jsme se poslední dobou rozjeli,“ zářil Daníček.

Dvojnásobně zklamaný z jabloneckého nezdaru byl nejlepší ligový kanonýr David Lafata. Kdyby dal gól i v osmém utkání za sebou, vytvořil by nový rekord české ligy. Jenže v závěru střetnutí mířil pouze do tyče. „O rekord mně ani tak nešlo, ale štve mě, že jsme si neodvezli ani bod. Určitě jsme na něj měli,“ tvrdil očividně rozladěný Lafata.

Jablonecký kouč František Komňacký měl ovšem jiný názor. Připustil, že Slovácko získalo tři body zaslouženě. „V Hradišti jsme si věřili, poslední solidní výkony nás opravňovaly k určitému optimismu. Jenže domácí byli důraznější především v osobních soubojích. Veliké problémy nám navíc dělal urostlý Došek. Z toho, co vyvedl před rozhodujícím gólem s našimi stopery, mi vstávaly vlasy hrůzou na hlavě,“ přiznal kouč Severočechů.

Reklama

Související témata: