Hlavní obsah

Jankulovski proti Hradci nastoupí, řeší se pouze na kolik minut

Návratu vítěze Ligy mistrů a bronzového medailisty z Eura 2004 Marka Jankulovského do české fotbalové ligy nic nebrání. Čtyřiatřicetiletý bývalý obránce AC Milán je po operaci kolena už zdravotně v pořádku a dres Ostravy, se kterou se v pondělí domluvil na smlouvě do konce sezóny, oblékne v sobotním utkání proti Hradci Králové.

Foto: Drahoslav Ramík, ČTK

Majitel fotbalového Baníku Ostrava Tomáš Petera (vlevo) vítá zpátky v klubu Marka Jankulovského.

Článek

Po sedmiměsíční vynucené zdravotní přestávce se v podstatě už řeší jen to, kolik minut na trávníku stráví. Jankulovski s Baníkem dva týdny naplno trénuje, ale na Bazalech na něj netlačí. Kouč Pavel Malura se zařídí podle pocitu hráče.

"To, že naskočí do zápasu, je velmi pravděpodobné. Je možnost, že by hrál i od začátku, ale domluvíme se s Markem podle toho, jak se bude cítit fyzicky. Chceme ho uchránit před tím, že by se hned na začátku přetížil a nedej bože třeba zase zranil," řekl ostravský trenér.

Jankulovski se do mateřského klubu vrátil po jedenácti letech, která strávil v italské lize. Od březnového zranění, které utrpěl v utkání Milána proti Palermu, nehrál.

Marek Jankulovski v dresu AC Milán (vlevo) atakuje Sandra z Tottenhamu.foto: Reuters/Dylan Martinez

"Rozhodnutí je čistě na něm. Když bude cítit sílu, aby hrál v základní sestavě, tak do ní samozřejmě patří, ale pokud bude mít pocit, že mužstvu nemůže devadesát minut ještě kvalitně pomoct, tak asi bude připravený na střídačce," řekl Malura.

Baník se v letošní sezóně trápí na chvostu prvoligové tabulky. Z devíti zápasů vybojoval jen dvě remízy a už třináct kol čeká na vítězství. Příznivci věří, že i s pomocí Jankulovského by se mohl tým odlepit ode dna.

"Velké očekávání fanoušků bych chtěl trochu krotit. Marek po půl roce bez fotbalu potřebuje nějaký čas, aby se do toho dostal. Nemůžeme čekat, že po sedmi měsících obuje kopačky a okamžitě bude na hřišti dominantní. Chce to čas," dodal Malura.

Reklama

Související témata: