Hlavní obsah

Kotala uklidňoval videotechnik. Trenér Sparty teď stojí proti bývalým spoluhráčům

Jeden gól jim VAR na Slovácku dal, druhý vzal. Fotbalisté pražské Sparty v Uherském Hradišti zvítězili 2:1 a po 11 ligových kolech se drží na druhém místě tabulky pět bodů za vedoucí Slavií. Klíčový byl Julišův vyrovnávací gól, který po odmávání ofsajdu posvětil až videorozhodčí. „Máme svého videotechnika a hlásil nám, že by to měl být gól. Nebyli jsme tedy překvapeni, když rozhodčí gól uznal,“ poukazuje trenér Václav Kotal, jak jsou dnes realizační týmy vybavené.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Sparty Václav Kotal během utkání v Uherském Hradišti.

Článek
Fotogalerie

Teprve šest minut před koncem si mohli vydechnout, když se stoper z nouze Pavelka vydal na útočný výlet a rozhodl.

„Každé vítězství je cenné. Obzvlášť tady na Slovácku. Navíc po porážkách, které jsme měli, ať to byla Slavia, Lille, nebo Milán. Mužstvo se potřebovalo zklidnit. Věřím, že nám tři body odsud pomůžou do dalších utkání, které nás čekají," poukázal trenér Václav Kotal v rozhovoru pro klubovou televizi.

Letenští si cení, že vydřeli tři body na horké půdě, kde bude mít každý rival těžkou pozici.

„Slovácko hrálo výborně. Viděl jsem zápas v Liberci, kde dokázali i v deseti remizovat. Slovácko je stoprocentně nepříjemný soupeř pro každého. Tři body odsud jsou velmi cenné," poukazuje kouč.

Krejčí si připsal asistenci

Na první gól Julišovi přihrál Ladislav Krejčí starší, který po návratu z Itálie hledá optimální formu.

„Nerad hodnotím hráče z voleje po zápase. Nejdřív se podívám na video. Všichni dělají chyby, střídají dobré momenty s horšími. Láďa svým výkonem určitě patřil k lepším hráčům," říká Kotal.

Ostře sledovaným mužem je také kapitán týmu Bořek Dočkal.

„Terén byl strašně těžký, což je pro tvořivé hráče vždycky problém. Kontrola míče byla složitá. Chyby dělá každý, ale Dočkal je zkušený hráč. Věřím, že na jeho výkonu nezanechá stopy, že zkazil pár míčů," ujišťuje trenér.

Ještě tři zápasy během sedmi dnů

Ligový podzim končí ve zběsilém tempu. Sparta už ve středu hostí Pardubice, čekají ji ještě tři zápasy během sedmi dnů. Bez pořádné přípravy.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Sparty se radují z Julišova gólu.

„Jdeme zápas od zápasu. Přijedeme v noci, v pondělí máme regenerační trénink, v úterý předzápasový a pak další zápas. Pak hrajeme v sobotu a v úterý. Máme mezi zápasy jen dva dny pauzu, to se prakticky netrénuje," vysvětluje Kotal, že zbývá čas prakticky jen na regeneraci a přípravu na další utkání.

Nováčka nepodceňuje, vyšplhal se již na pátou příčku. „Pardubice hrají velmi dobře, mají 18 bodů. Každý zápas je těžký. Znám oba pardubické trenéry. Hrával jsem s nimi v Hradci a vím, že pracují pečlivě a poctivě. Proto sbírají jako nováček body," oceňuje práci kolegů Jaroslava Novotného a Jiřího Krejčího.

Reklama

Související témata: