Hlavní obsah

Plzeňský Messi zažije muka, Pilař své votroky prohnat nesmí

PLZEŇ

Během pár měsíců si vysloužil přívlastek „plzeňský Messi“. Václav Pilař si také proti skutečné argentinské hvězdě ve fotbalové Lize mistrů zahrál a v úterý ho čeká odveta proti Barceloně v Edenu. Ještě v pátek však musí Viktoria zvládnout ligový duel s Hradcem Králové, odkud Pilař v Plzni hostuje. „Hrát nesmím, takže mě čekají muka na tribuně,“ avizuje český reprezentant.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Plzeňský Václav Pilař (vpravo) v souboji s Theodorem Gebre Selassiem z Liberce.

Článek

Také v případě Václava Pilaře platí česká fotbalová specialita. Hráč na hostování v drtivé většině případů nesmí proti svému mateřskému klubu nastoupit.

„Určitě mě to mrzí, chci hrát každý zápas. Hlavně doma. Ve smlouvě je však uvedeno, že nemohu nastoupit. A to respektuji,“ říká pro klubový web autor čtyř gólů v podzimní Gambrinus lize. „Půjdu si sednout na tribunu. Moc bych si přál hrát a ne jen sledovat, jak kluci bojují. Budou to muka, jen koukat.“

V Hradci Pilař fotbalově vyrůstal a vzpomíná na nádherná léta. „Dodnes mám v Hradci spousty známých. Za ta léta znám perfektně jak prostředí, tak lidi z klubu, trenéra, kluky. V kontaktu jsem třeba s Pavlem Dvořákem. Času na návštěvy ovšem moc není, takže si spíše zavoláme.“

Žádné předzápasové hecování s nedávnými spoluhráči však neplánuje. „Já hrát nebudu a kluci na to asi nebudou mít náladu. Takže to necháme na jindy,“ usmívá se Pilař.

Václav Pilař (vlevo) ještě v dresu Hradce v souboji s plzeňským Jakubem Navrátilem.foto: ČTK/Jakub Macháček

Obhájce titulu musí svého čiperu každopádně pro páteční duel s hradeckými votroky nahradit. „Dohodu s Hradcem musíme respektovat, nedá se s tím nic dělat. Máme několik variant. Jsou tu hráči, kteří na tomto postu hrají a mohou nastoupit, ať už se jedná o Filla, Ďuriše, Horu nebo Daridu. Máme opravdu hodně možností,“ říká trenér Pavel Vrba.

Plzeň hraje s Hradcem v pátek od 20:15 a její duel, stejně jako utkání Bohemains 1905 – Olomouc (18:00), můžete v on-line reportážích sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: