Hlavní obsah

Jablonec - Teplice 0:1Jablonec doma selhal. Bez Lafaty nedal gól a na Teplice nestačil

MinutaMin. Tým Hráč Akce
74. Stožický 0 : 1

Fotbalisté Jablonce bez zraněného střelce Davida Lafaty nevyužili šanci vrátit se na druhé místo tabulky Gambrinus ligy, když na svém hřišti podlehli v derby Teplicím 0:1. Jablonečtí tak poprvé v sezóně na svém stadiónu ztratili všechny body a přepustili tak druhou přičku Viktorii Plzeň. Tepličtí zásluhou jediné branky Stožického se po čtyřech zápasech dočkali vítězství.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Pavel Eliáš (vlevo) z Jablonce a Štěpán Vachoušek z Teplic ve vzdušném souboji v dohrávce 12. kola Gambrinus ligy.

Článek

Autora 14 gólů v letošním ročníku Lafatu nahradil v útoku Třešňák a od prvních minut statečně bojoval s obranou Teplic. Oba celky začaly svižně a již v 5. minutě Loučka ustupoval až do vlastní šestnáctky před rozběhnutým Mahmutovičem, který se ve vápně sice uvolnil, ale jeho střela mezi tyče nešla.

Domácí měli první vážnější šanci v 7. minutě, kdy se na malém vápně uvolnil Piták, jeho tvrdou ránu však dokázal brankář Grigar vytáhnout na roh. To, že Teplice nepřijely pouze bránit, potvrdil v 11. minutě opět Mahmutovič. Dostal míč za obranu, opět s ním pronikl do šestnáctky Jablonce, kde byl sice zakřižován, ale i podruhé se dokázal kličkou zbavit obránce, pokus o přelobování Špita mu však nevyšel. Gólman míč snadno lapil.

Teplice udeřily z brejku

I další šanci měli hosté, tentokrát po rychlém kontru mířil nepřesně Stožický. V 23. minutě byl daleko před pokutovým územím hostů faulován Jarolím. Centr z následného trestného kopu našel obránce Beneše, který sice v záklonu zamířil hlavou k tyči, avšak Grigar míč opět dokázal vyrazit na roh.

Jablonečtí poté hledali skulinku v pevně obraně Teplic a tu našli v 39. minutě, kdy míč po Jarolímově centru doputoval k Eliášovi. Ten poslal střílenou přihrávku před branku, kde našel naběhnutého Kovaříka, který mohl míč uklidit do prázdné branky. Jenže místo pravé použil svoji silnější levou a míč skončil mimo.

V druhé půli měli první vážnější šanci hosté. Nejprve Kerič našel volného Ljevakoviče, který z malého vápna nepropálil Špita. Skvěle si jablonecký brankář počínal i vzápětí, po rohovém kopu zlikvidoval Mahmutovičovu střelu z bezprostřední blízkosti.

Domácí varování Teplic nedbaly a ty je potrestaly v 74. minutě. Jarolím v útočné fázi při nepřipraveném pokusu zakončit ztratil míč a rychlý brejk završil úspěšně Stožický.

Obrana Teplic se pak ještě více zpevnila a domácí nedokázali vymyslet lest, kterou by se dostali do šance. Propagační střely Grigar snadno pochytal. V 82. minutě zneškodnil i Kovaříkův trestný kop a záhy nato nedokázal dopravit v závaru míč za jeho záda Piták. Ani závěrečný tlak domácímu celku kýžené vyrovnání nepřinesl.

12. kolo Gambrinus ligy
Jablonec - Teplice 0:1on-line
Branky: 74. Stožický. Rozhodčí: Kovařík - Filípek, Mencl. ŽK: Pavlík - Ljevakovič, Vondrášek, Mahmutovič. Diváci: 3130.
Jablonec: Špit - Eliáš, Pavlík, Beneš, Jablonský - Kopic (78. Vaněk), Loučka, Kovařík - Piták, Jarolím - Třešňák (69. Vošahlík). Trenér: Komňacký.
Teplice: Grigar - Vondrášek, Lukáš, Matula (52. Smejkal), Rosa - Siva, Ljevakovič - Kerič (84. Vůch), Vachoušek, Stožický - Mahmutovič (90. Jindráček). Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: