Hlavní obsah

Náš bodový účet by měl začínat dvojkou, říká trenér Dukly Kozel

PRAHA

Nováček z Julisky si vede v nejvyšší soutěži víc než dobře. Drží se v horní polovině tabulky a vozí důležité body ze hřišť soupeřů. Čtyři zápasy v řadě venku Dukla neprohrála a získala v nich osm bodů, což oceňuje i trenér Luboš Kozel.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Trenér fotbalistů pražské Dukly Luboš Kozel.

Článek

S dosavadním ziskem jste tedy spokojený?

Dá se říct, že ano, i když bodů mohlo být i víc, ale nováček to má v nejvyšší soutěži vždycky těžké. Máme mladé a nezkušené mužstvo, samozřejmě s výjimkou Patrika Gedeona a Honzy Vorla. Pro nás je důležité, že jsme bodovali v důležitých domácích zápasech, zejména s týmy, které by měly být našimi konkurenty v boji o záchranu. Body ze hřišť soupeřů jsou hodně cenné.

Překvapilo vás něco v lize?

Ani ne. Zpočátku jsme platili daň z nezkušenosti, ale jsem rád, že ta doba netrvala dlouho a mužstvo si rychle zvyklo. Především mladí kluci, kteří měli v kolonce ligových startů nulu. Naopak ve druhé části podzimu jsme sami začali vystrkovat růžky.

Kdo z mladíků vám dělá největší radost?

Jednoznačně Marek Hanousek. Věděli jsme, že v sobě má velký potenciál. V lize se adaptoval nejrychleji ze všech hráčů a nastřílel pět gólů, což je na mladého a nezkušeného středopolaře velmi dobré. Vybojoval si i místo v reprezentaci do jednadvaceti let.

Jaké bylo nejpříjemnější výsledkové překvapení a naopak největší zklamání?

Nejpříjemnější určitě bylo vítězství v Liberci, které nikdo nečekal, ale my jsme si ho výkonem skutečně zasloužili. Naopak hodně zklamaný jsem byl z porážky na Žižkově, kde jsme měli minimálně na bod. Právě takové zápasy potřebujeme vyhrávat. O to větší jsem měl teď radost z úspěchu v Ostravě.

Kolik bodů byste chtěli mít na kontě po podzimu?

Kdyby náš bodový účet začínal dvojkou, budeme určitě spokojení, protože bychom měli klid pro zimní přípravu a příjemný polštář pro jarní boje. K záchraně je zpravidla třeba třicet bodů, takže bychom tuto metu měli blízko, a navíc většinu jarních zápasů odehrajeme doma na Julisce, kam už se na podzim nedostaneme.

Reklama