Hlavní obsah

Úlet sparťanského raubíře. Krejčí předvedl nechutný faul, později se omlouval

Praha

Stal se klíčovým mužem Lvíčat i fotbalové Sparty, často si však kazí pověst nevybíravými zákroky. Během středečního večera zašel zlý muž letenské sestavy daleko za hranu. Tomáše Solila z Pardubic trefil Ladislav Krejčí mladší loktem do hlavy a byl vyloučen. „Nepříjemný faul, oslabuje mužstvo,“ láteří trenér Václav Kotal po výhře 2:0. Provinilec se hned po zápase na sociální síti za svůj nechutný zákrok omluvil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vyloučený Ladislav Krejčí ze Sparty.

Článek

Rozum zůstal stát. Sparta přežila nejhorší, za stavu 2:0 už směřovala k zisku tří bodů. Jenže pět minut před koncem přišlo zatmění, Ladislav Krejčí mladší skolil loktem do hlavy Tomáše Solila.

Nejspíš mělo jít o pomstu za předchozí zákrok pardubického Michla Petráně.

Paradoxem je, že hlavní rozhodčí Denev nejprve udělil Krejčímu jen žlutou kartu. Až na pokyn kolegy u videa Lercha se šel podívat na monitor u hřiště a svůj verdikt přehodnotil na červenou, která byla od začátku jasná.

„Ze svého postavení jsem všechno dobře viděl. Takové zákroky do fotbalu nepatří. Pak už tam byly emoce, strkali jsme do sebe," popisuje pardubický obránce Tomáš Čelůstka, bratr sparťana Ondřeje Čelůstky.

„Byl jsem hned přesvědčený, že to musí být červená karta. Hodně nebezpečný zákrok. Nechci mluvit o úmyslu, ale viděl jsem úder do obličeje," dodává pardubický bek.

Oslabuje mužstvo, kritizuje Kotal

Krejčímu rychle došlo, že přestřelil.

„Omlouvám se, za faul jsem byl po právu vyloučen. Nebyl v tom úmysl zranit protihráče. Každý souboj chci vyhrát a jdu do všeho naplno, ale to bylo za hranou, uvědomuju si to. Doufám, že Tomáš bude v pořádku. Je mi líto, že se to stalo," napsal Krejčí hned po utkání na sociální sítě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ladislav Krejčí ze Sparty Praha a Emil Tischler z Pardubic v akci.

Ve vypjatém jarním derby v Edenu ještě červené kartě unikl, vyloučen byl až v domácím utkání Evropské ligy s Lille.

„Láďa faulu po zápase okamžitě litoval. To ale přišlo pozdě. On si musí uvědomit, že svými zákroky oslabuje mužstvo. A to je největší problém. Bohužel to není první vyloučení. Jeho faul byl opravdu nepříjemný," zlobí se trenér Václav Kotal.

Přibyly mu vrásky, protože Krejčí musí počítat s citelným trestem.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Jaký by měl následovat trest pro sparťana Ladislava Krejčího mladšího po faulu loktem v zápase s Pardubicemi?
Měl by dostat trest na jeden zápas
4,7 %
Měl by dostat trest na dva zápasy
2,6 %
Měl by dostat trest na tři zápasy
11,4 %
Měl by dostat trest na čtyři zápasy
0,8 %
Měl by dostat trest na pět zápasů
2,8 %
Měl by dostat trest na víc než pět zápasů.
77,7 %
Celkem hlasovalo 23734 čtenářů.

Reklama

Související témata: