Hlavní obsah

Čtyři zápasy pro neurvalce Krejčího! Faulovaný Solil bude v pořádku

Praha
Aktualizováno

Den po nebezpečném zákroku přišlo očekávané stop. Sparťanský fotbalista Ladislav Krejčí mladší dostal za vyloučení a faul na pardubického Tomáše Solila od disciplinární komise trest na čtyři zápasy. Sparťan udeřil soupeře loktem do obličeje. Solil byl hodně otřesený, ale během čtvrtka se už zapojil do tréninku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ladislav Krejčí ze Sparty Praha během utkání Fortuna ligy.

Článek

Ani interní klubová pokuta ho nemine, necelý den po svém zkratu zná i disciplinární trest.

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace napařila Ladislavu Krejčímu mladšímu stop na čtyři soutěžní zápasy. Sparťanský záložník tak nezasáhne do posledního letošního duelu s Libercem ani do utkání s Baníkem a Mladou Boleslaví na začátku příštího roku. Sobotní zápas s Opavou byl kvůli výskytu covidu-19 u soupeře odložen na neurčito. Není tak zatím jisté, které další utkání bude muset jedenadvacetiletý fotbalista vynechat.

Krejčí v poslední době patří k často trestaným hráčům. V této ligové sezoně má vedle červené karty na kontě tři žluté, v minulém ročníku byl napomínán desetkrát.

A jak dopadl faulovaný soupeř?

„Byl jsem hodně otřesený, doteď mám naražený nos a pusu. Před čtvrtečním tréninkem jsem musel k naší fyzioterapeutce, ale do přípravy jsem se zapojil," říká Tomáš Solil na klubovém webu.

Po utkání došlo i na osobní komunikaci mezi oběma hráči. „Psal mi, omlouval se, ale přesto se na něj trochu zlobím. Bylo to zbytečné, on to ale určitě sám ví," líčí své pocity dvacetiletý záložník.

Pokud jde o další hříšníky, stop na dva zápasy vyfasoval Jan Hošek (Teplice), na jedno utkání pak Maksym Talovierov (Č. Budějovice), Michal Kadlec (Slovácko), Cadu (Pardubice) a také trenér Petr Rada (Jablonec), který už z lavičky posbíral čtyři žluté karty.

Reklama

Související témata: