Hlavní obsah

Liberec - Ml. Boleslav 3:0Boleslav dostala nařezáno, kouč Jarolím dál čeká na výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Hromada 1 : 0
29. Tatajev (vlastní) 2 : 0
90. Rondič (penalta) 3 : 0
Záznam online reportáže

Do třetice všeho dobrého? Ne tak pro kouče Karla Jarolíma po jeho comebacku do Mladé Boleslavi. Ta v sobotním utkání 13. kola první ligy padla v Liberci 0:3. Se zkušeným koučem na lavičce nedokázala naplno bodovat ani ve třetím utkání. Na výhru už Středočeši čekají pět zápasů a přibližují se ligovému dnu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Fotbalisté Liberce se radují z gólu, vlevo jeho autor Imad Rondić.

Článek
Fotogalerie

Plány na bodový zisk se Jarolímovi začaly hroutit už po šesti minutách, kdy modrobílí předvedli pěknou akci po ose Fukala-Rabušic-Hromada. První poslal dlouhý balon do vápna, kde Rabušic vyhrál hlavičkový souboj s Tatajevem. Míč sklepnul dozadu na nabíhajícího Hromadu a ten nádherným volejem levačkou na hraně šestnáctky poslal domácí mužstvo do vedení.

Hostující stoper Tatajev smolně přispěl i ke druhé brance Severočechů. Na Marův rohový kop si ve 28. minutě naskočil Kačaraba a hlavičkoval přesně k protilehlé tyči. Střelu ještě nešťastně tečoval právě Rus.

Domácí byli v úvodním dějství nebezpečnějším týmem. Kromě gólových akcí se blýskl ještě Beran ve 28. minutě pěkným průnikem a střelou z úhlu. Skórovat mohli domácí i po nedorozumění mezi hostujícím gólmanem Markovičem a Křapkou po jeho malé domů. A ve 38. minutě měl tým kouče Pavla Hoftycha další velkou šanci, po přihrávce Matouška Hromadovu střelu zblízka vytěsnil Markovič na tyč.

Jarolímova mužstvo hrozilo Budínským. Ten nejprve vyzkoušel Nguyena střelou z přímého volného kopu ve 14. minutě, pálil však z příliš velkého úhlu a Nguyen si poradil. Po půlhodině hry pak tasil proti stejnému hráči parádní zákrok, kdy Budínského hlavičku gólových parametrů po centru Janoška reflexivně vyškrábl nad břevno.

Po pauze Liberec kontroloval hru a vyrážel do rychlých brejků, které Hoftych podpořil i posláním rychlíků Peška s Mosquerou na hřiště dvacet minut před koncem.

Ale i Boleslav občas domácím pořádně zatopila. Třeba v 70. minutě, modrobílí se po velkém závaru před Nguyenem ubránili. V 75. minutě mohl snížit po chybě Tijaniho Graiciar, jeho střelu Nguyen za svá záda nepustil. Naopak v 78. minutě měl šanci Mosquera, ovšem lobem minul. V poslední minutě pak fauloval Mazáň Peška, nařízený pokutový kop posvětil VAR a Rondič uzavřel skóre na 3:0 svým premiérovým gólem v nejvyšší soutěži.

V červenci Liberec doma porazil Mladou Boleslav 2:0 v kvalifikaci o Evropskou ligu a nyní triumfoval ještě vyšším rozdílem. Trenér Hoftych tak oslavil svůj 150. duel v nejvyšší soutěži třemi body.

13. kolo první fotbalové ligy:
Slovan Liberec - FK Mladá Boleslav 3:0 (2:0)
Branky: 6. Hromada, 29. vlastní Tatajev, 90.+2 Rondič. Rozhodčí: Adámková - Hock, Vlček - Orel (video). ŽK: Mareš (Mladá Boleslav). Bez diváků.
Liberec: Ngyuen - Kačaraba, Tijani, Mikula - Koscelník (72. Pešek), Mara (86. Chaluš), Beran (77. Sadílek), Hromada, Fukala - Matoušek (72. Mosquera), Rabušic (76. Rondič). Trenér: Hoftych.
M. Boleslav: Markovič - Zahustel (62. Jakub Klíma), Tatajev (61. Šimek), Křapka, Mazáň - Janošek (62. Fulnek), Túlio - Douděra (46. Graiciar), Budínský (73. Drchal), Mareš - Jiří Klíma. Trenér: Jarolím.

Reklama

Související témata: