Hlavní obsah

Karviná vyloupila i Příbram. A to kouč Jarábek nechal elitního kanonýra doma

Příbram

Vítězí a nenápadně stoupají tabulkou. Fotbalisté Karviné po vítězství v Plzni 1:0 dokázali stejným poměrem uspět i v Příbrami a mají na kontě dvacet bodů. Na hřištích soupeřů si jich připsali čtrnáct a jsou v tomto směru druhým nejlepším celkem nejvyšší soutěže. A to si ještě trenér Stanislav Jarábek mladší dovolil luxus, když nechal doma kanonýra Papadopulose. „Ligové zápasy teď jsou v rychlém sledu, nám tenhle rytmus vyhovuje. Venku se nám daří, protože jsme zlepšili kvalitu naší hry. Vycházíme ze zajištěné obrany, chodíme do kontrů, pochvaloval si kouč vítězů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Karviné Juraj Jarábek.

Článek
Fotogalerie

Karviná na hřištích soupeřů řádí, trenér ale úplně spokojený není. "Chtěli bychom hru ještě zatraktivnit. Máme sérii čtyř zápasů bez porážky, doma uzavřeme podzim ve středu s Pardubicemi, rádi bychom vylepšili naši domácí zápasovou bilanci," přál si po utkání v Příbrami kouč Jarábek.

U říčky Litavky měli zpočátku navrch domácí. „Příbram hraje velmi dobře, hrají rychle, důrazně, je vidět, že tým je dobře trénovaný a stabilizovaný. My jsme ale úvodní minuty přestáli bez úhony, což bylo důležité," našel důležitý fakt karvinský kouč. "Využili jsme jejich chyby a dali vedoucí gól. Měli jsme i další šance, Bartošák a Haša ty největší nedali. Při dvougólovém vedení bychom měli větší klid. Přijeli jsme pro nějaký bod a máme tři, což je příjemné," dodal.

V útoku byla přes velkou snahu Haši přeci jenom znát absence střelce Papadopulose. „Požádal, jestli by mohl zůstat doma z rodinných důvodů, čekají radostnou událost," proradil kouč, proč chyběl v sestavě zkušený bombarďák. Proti Pardubicím už nebezpečný karvinský hrot chybět nebude.

Jarábek už také přemýšlel o krátké zimní pauze. „Potřebujeme na některých věcech zapracovat, abychom se zlepšili. A přemýšlíme také o tom, jak tým ještě posílit," pravil kouč, který Karvinou z příček, znamenajících boj o záchranu, posunul do horní poloviny ligové tabulky.

Reklama

Související témata: