Hlavní obsah

Naše výkony jsou jako den a noc, nechápe trenér Plzně propadák se Slováckem

Uherské Hradiště

Zůstalo jen u náznaku. Nezdá se, že by týden starý sedmigólový triumf plzeňských fotbalistů nad Teplicemi znamenal začátek cesty západočeského týmu k trvalému zlepšení. Viktoria utrpěla v dalším ligovém duelu na Slovácku po žalostném výkonu debakl 0:4 a čelo tabulky se jí dál vzdaluje. Pro středeční podzimní derniéru se Slavií navíc přišla o vyloučeného obránce Havla, který po dvou žlutých viděl i červenou kartu. Dokladem obrovské frustrace Plzně byl i nesmyslný Limberského úder míčem zezadu do Šimkovy hlavy po čtvrté inkasované brance.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Plzně Adrián Guľa.

Článek

„Naše výkony proti Teplicím a v Uherském Hradišti se lišily jako den a noc. Byli jsme nedůrazní, málo pohybliví a scházela nám týmovost. Venku se nám nevede. Slovácko zvítězilo naprosto zaslouženě," uznal kouč Viktorie Adrian Guľa, který nechápe vlažný vstup svého mužstva do utkání. „Hráči se nenabízeli, zaznamenal jsem strašně málo sprintů. Soupeř měl skoro všechny odražené balony," vadí mu.

Za stavu 0:1 dal v poločasové pauze svým hráčům za úkol zjednodušit hru a snažit se o vysoké centry za obranu domácích. „Těžký terén totiž téměř znemožňoval kombinace. Naše převaha trvala jen chvíli, druhý gól v naší síti byl pro vývoj střetnutí zřejmě klíčový," míní Guľa, jehož setrvání u týmu přijde zřejmě znovu na přetřes.

Navzdory čtyřem obdrženým gólům se zastal brankáře Hrušky. „Hlavně v úvodu zápasu nás v několika soupeřových šancích podržel. K případné změně na jeho postu je třeba přistoupit s klidnou hlavou," tvrdí trenér. Plzeň padla se Slováckem v nejvyšší soutěži už potřetí v řadě. „Asi Hradišťským náš způsob hry sedí," krčí Guľa rameny.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Milan Havel z Plzně dostal červenou kartu.

Už ve středu čeká jeho celek podzimní finále proti obhájcům titulu. „Jak s námi vysoká porážka zamává? Když jsme šli po Teplicích v Hradišti tolik s výkonem dolů, pak by teď bylo skvělé, abychom se zase po debaklu se Slováckem proti Slavii o stejný kus zvedli," sní o ideálním scénáři.

Reklama

Související témata: