Hlavní obsah

Sparta má na derby specialistu, proti Dukle ale vyšel gólově naprázdno

Páteční předehrávka 15. kola fotbalové Gambrinus ligy byla zároveň posledním z deseti podzimních pražských derby. Sparta chtěla v duelu proti Dukle potvrdit dominanci, s jakou hlavnímu městu vládne. Všechna tři předchozí derby vyhrála a vytěžila z nich skóre 11:1. Navíc má na zápasy s pražskými soupeři specialistu Ladislava Krejčího, který se zatím v lize trefuje pouze v derby. Zápas s Duklou však skončil bez branek.

Foto: Stanislav Peška, ČTK

Sparťan Ladislav Krejčí se raduje z prvního gólu do sítě klokanů.

Článek

Sparta má za sebou druhé derby během pěti dnů. O pondělní výhru 4:0 nad Bohemkou v Edenu se výraznou měrou postaral záložník Ladislav Krejčí. Člen Hřebíkovy stříbrné „devatenáctky“ dal klokanům dva góly. Svoji první ligovou trefu si přitom připsal proti Slavii.

„Nevím, jestli jsem specialista, ale zatím opravdu dávám góly jen v derby. Hlavní jsou naše vítězství. Taková utkání mají pokaždé zvláštní náboj,“ pochvaloval si devatenáctiletý talent, který se trefil i v srpnovém finále juniorského šampionátu proti Španělsku.

Tabulka z pražských derby
1.Sparta431011:110
2.Bohemians 190542113:47
3.Viktoria Žižkov42023:56
4.Dukla40310:13
5.Slavia40130:61
Střelci
3 – Krejčí, 2 – Jarošík (oba Sparta), Škoda (Bohemians 1905)

Zatímco venku Sparta vyhrála podeváté v řadě a vytvořila tak rekord Gambrinus ligy, doma se jí nedaří. Po dvou debaklech 0:3 s Libercem a Mladou Boleslaví následovala bezbranková remíza s Duklou. „Takovou sérii venku jsem zažil naposledy asi v C dorostu, kde jsme za celý rok prohráli jen dvakrát, jinak ne. Těžko říci, čím to je...“ přemítá Krejčí. „Na svých hřištích proti nám většinou soupeři nehrají tak zataženě, jako když přijedou k nám. Přece jen se snaží víc útočit, jejich obrana není tak zabetonovaná, což nám vyhovuje víc.“

V posledním domácím utkání Krejčí a spol. tvrdě narazili na Mladou Boleslav...foto: Právo/Petr Horník

Spekulace nevnímají, čeká Jablonec

Letenští doma naposledy skórovali 26. září, od té doby nedali v Generali Areně 295 minut gól. A zákulisím kolují zvěsti o personální bouři, jež se má v zimě Spartou prohnat. „Spekulace na nás nemají velký vliv, snažíme se je moc nevnímat. Soustředíme se sami na sebe, chceme poslední podzimní zápasy vyhrát,“ ujišťuje Krejčí. V posledním kole podzimního programu pojede ligový lídr do Jablonce.

Reklama

Související témata: