Hlavní obsah

Hrdina Slovácka Pavelka: Návrat do Sparty? Kdepak, teď nechci

Moravští fandové na Žižkově i na jeho počest pěli chorály. David Pavelka pod nečekaně hřejícím listopadovým sluncem chladnokrevně překonal oporu v žižkovské bráně Tomáše Vaclíka. Hned zkraje. A Slovácko pak ubránilo těsný náskok s celkem ode dna tabulky až do konce.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Zleva Jan Bořil z FK Viktoria Žižkov a David Pavelka ze Slovácka.

Článek

„Počkal jsem, co brankář udělá, a pak jsem to uklidil k tyči,“ líčil střelec. Už počtvrté se trefil během podzimu. „Góly dávat musím. Trenér Soukup má velké nároky, říká, že ofenzivní záložník má dát za sezónu pět šest gólů, tak musím ještě přidat, abych se udržel v mužstvu.“ culil se dvacetiletý ofenzivní záložník.

Kdysi býval zvyklý hrát ve středu, teď jako pravák atakuje soupeře zleva. „Tak mě to víc táhne do středu, ke střelbě, to je dobré,“ liboval si směle sparťan v dresu moravského celku.

Napjatou situaci na Letné v domovském klubu sleduje zpovzdálí. „Jen co čtu v novinách,“ podotkl. A možnost návratu? „Tak šance, že by mě stáhli, tu je. Ale kdepak, teď nechci, do léta jsem ve Slovácku,“ říkal rázně.

Soukup si oddechl

Hned několik hráčů patřících Spartě se sešlo na žižkovské hrací ploše. V domácím dresu Folprecht a Kadeřábek. „Nějaké pošťuchování bylo, řečí moc ne,“ culil se Pavelka a zalitoval protihráče. „A Pavel Kadeřábek to asi schytal, vystoupil proti mě při té gólové situaci špatně, pak jsem si to dal s Vencou Ondřejkou a byl gól,“ líčil mladík.

Soukup si s jeho umístěním v sestavě až tolik hlavu neláme. „U hráče s útočným potenciálem je jedno, jestli hraje zkraje, nebo ze středu,“ soudil Soukup, který si oddechl že po dvou porážkách přišlo vítězství jeho týmu.

„Pro diváky to asi nebyl velký zážitek. Víc soubojů než šancí. Odpovídalo to ale rozložení karet, my potřebovali body, domácí taky,“ poznamenal Soukup pochvalující si, že mužstvo se semklo. „Dvakrát za sebou jsme podlehli gólem z nastavení, i když jsme hráli dobře, teď jsme to dotáhli do konce,“ oddechl si a pochvaloval si přístup týmu.

Kluci se semkli. Tohle umíme, Libor Došek přišel, že chce po zranění pomoct, Honza Trousil má možná zlomený palaec, ale dokázal zabránit gólu,“ vyzdvihoval morálku týmu. „Těší mě, že kritické zápasy dokážeme zvládnout,“ dodal.

Reklama

Související témata: