Hlavní obsah

Hradec - Teplice 3:2Hradec se střelecky probral a otočil zápas s Teplicemi

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Mahmutovič 0 : 1
32. Plašil 1 : 1
54. Čajič 1 : 2
57. Fukal 2 : 2
66. Dvořák 3 : 2

HRADEC KRÁLOVÉ

Fotbalisté Hradce Králové v 16. kole první ligy zvítězili 3:2 nad Teplicemi, když na závěr podzimu nastříleli stejně branek jako v sedmi předchozích zápasech. Teplice sice dvakrát vedly po gólech Mahmutoviče a Čajiče, ale Plašil, Fukal a Dvořák zajistili Hradci důležitou výhru znamenající přezimování s náskokem 12 bodů na sestup.

Foto: Miroslav Rada, ČTK

Roman Fischer z Hradce Králové (vpravo) kontroluje míč před Aidinem Mahmutovičem z Teplic - ilustrační foto.

Článek

Teplice vstoupily do zápasu s jasnou touhou pomstít se Hradci za potupu, kterou jim Východočeši připravili na začátku sezony. Hradec tehdy vyhrál na Stínadlech 3:0, a hosté si proto naplánovali odplatu.

Valnou část zápasu jim jejich plán vycházel. Hradec byl sice aktivnější a nebezpečnější, do vedení se však propracovali hosté, kteří využili dvojího zaváhání domácí obrany. Bek Pávek neuhlídal centrujícího Keriče a Hochmeister zblízka zakončujícího Mahmutoviče, který otevřel skóre svou šestou brankou v sezoně.

Hradec však nic nezměnil na své nátlakové hře, stále se snažil o vyrovnání. Velmi dobrý byl střední záložník Janoušek, jenž svůj výkon potvrdil chvíli před přestávkou, kdy měl zásadní podíl na vyrovnávací brance. Útočník Černý pustil jeho přihrávku na pravou stranu Plašilovi se stoickým klidem prostřelil gólmana Grigara. Napodobil tak svého bratra a českého reprezentanta Jaroslava, který se dnes za Bordeaux rovněž trefil.

První část druhé půle patřila nejznámějšímu fotbalistovi v hradeckých službách. Stoper Fukal, někdejší reprezentant a hráč Sparty či Hamburku, byl v hlavní roli při dvou gólových situacích. V 54. minutě se špatně domluvil s brankářem Koubkem a jeho pokaženou malou domů bez problémů "uklidil" do prázdné brány Čajič.

Jenže Hradec dokázal i tentokrát zareagovat. A byl to právě Fukal, kdo vyrovnal. Po rohu z pravé strany se prosadil hlavou v pádu a zaznamenal svůj první gól v této sezoně a zároveň první v hradeckém dresu.

Hradecký tlak pokračoval i nadále, domácím se navíc dařily standardní situace. Z další z nich také vstřelili vítězný gól. Tři minuty po Fukalově trefě se opět hlavou prosadil Dvořák. Útočník usměrnil do sítě roh spoluhráče Zeleného.

Hradec byl i dál aktivnější, nejlepším hráčem Teplic byl i přes tři inkasované branky gólman Grigar. Hosty podržel například při parádním sólu mladíka Zeleného, jehož střelu vyrazil na roh. Brankář nakonec zachránil i hradecký tým. Talentovaný Koubek chytil v posledním minutě technický pokus střídajícího exreprezentanta Vachouška a pomohl domácím k vítězství.

Hradec Králové - Teplice 3:2 (1:1)
Branky: 32. Plašil, 57. Fukal, 66. Dvořák - 17. Mahmutovič, 54. Čajič. Rozhodčí: Jílek - Kordula, Kocián. ŽK: Pávek, Fischer, Plašil - Ljevakovič, Rosa. Diváci: 2890.
Hradec: Koubek - Hochmeister, Fukal, Pávek - Plašil, Fischer (90. Rezek), Janoušek, Zelený - Černý, Štěpán (62. Klapka), Dvořák (88. Jandík). Trenér: Kotal.
Teplice: Grigar - Ondrášek, Lukáš, Smejkal, Rosa - Ljevakovič - Kerič, Siva (74. Ježdík), Čajič (79. Vachoušek), Vůch - Mahmutovič (86. Jindráček). Trenér: Rada.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články