Hlavní obsah

Mohlo to být ještě lepší, přemítal Svědík po skvělém podzimním finiši

Mladá Boleslav

Pouhý bod od pozice zaručující pohárovou Evropu přezimuje Slovácko v nejvyšší fotbalové soutěži. Svěřenci trenéra Martina Svědíka vpředvečer Štědrého dne vyhráli v Mladé Boleslavi 3:2 a potvrdili tak tříbodový zisk ze souboje s favorizovanou Plzní (4:0). Šest bodů před krátkou zimní pauzou bylo skvělou odpovědí klubu z Uherského Hradiště na předchozí sérii tří duelů bez vítězství.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jan Navrátil ze Slovácka.

Článek

„Myslím, že naše pozice mohla být ještě lepší. Zejména z hlediska bodového zisku," ohlížel se za úvodní částí soutěže Martin Svědík, když jeho svěřenci vybojovali tři body na hřišti Mladé Boleslavi. Utnuli tak čekání na vítězství ze hřiště soupeře, protože při předešlých třech cestách k ligovému utkání mimo vlastní stadion se vraceli s jediným bodem z Liberce.

„Navázali jsme na domácí vítězné utkání proti Plzni. Myslím, že všichni bychom kousali velice špatně, kdybychom den před Vánoci nevyhráli," kvitoval Svědík, že borci ze Slovácka budou mít díky triumfu přeci jen veselejší sváteční dny.

„Dvěma výhrami na závěr podzimu jsme se vrátili na pozice, kde chceme být," připomínal Svědík, že triumfům nad Plzní a v Mladé Boleslavi předcházela bídná série tří duelů s Brnem, Spartou a Libercem, z nichž tým z jihu Moravy vytěžil pouze bod v souboji se Severočechy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slovácka Martin Svědík.

„Některé zápasy během podzimu jsme odehráli opravdu dobře. Ale máme pořád výkyvy. Nejsme schopní držet ustálenou křivku výkonnosti," přemítal Svědík a jako příklad si bral Jablonec, který z posledních sedmi zápasů vytěžil šest výher a jednu remízu.

„Tak bych si to představoval. Jenže my nedokážeme vyhrát v Brně nebo porazit Pardubice. Kdyby šlo o jeden zápas, tak bych řekl, že je vše v pořádku, ale nás to provází opakovaně. Jde o záležitost, které se musíme vyvarovat," nabádal hráče Svědík, jehož tým má ve srovnání s pátými Pardubicemi a čtvrtou Olomoucí zápas k dobru.

„Věřím, že se po kratičkém volnu nachystáme výborně na restart soutěže a budeme v průběhu jara více konstantní. Jde totiž o velice důležitou věc," vyhlížel už Svědík druhou část soutěže začínající pro Slovácko 16. ledna domácím soubojem s Karvinou.

Reklama

  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články