Hlavní obsah

České Budějovice budou zkoušet bývalého útočníka Slavie Naumova

Fotbalisté Českých Budějovic hledají na začátku zimní přípravy posily do útoku. Ofenzivní formaci by mohl vyztužit Makedonec Riste Naumov, který naposledy působil v pražské Slavii. Na jih Čech přichází na zkoušku. Dynamo také jedná s druholigovým Ústím nad Labem o hostování dalšího útočníka Richarda Veverky.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Útočník Riste Naumov ožná posílí České Budějovice.

Článek

Naumov přišel do Slavie v létě 2009 jako velká posila ze Žižkova, v červenobílém dresu se ale příliš neprosadil. Předloni v březnu totiž utrpěl těžkou zlomeninu nohy a od té doby se v lize neobjevil. Na konci minulé sezony v Edenu skončil.

Do přípravy Českých Budějovic naskočil také mladý brankář Chelsea Matej Delač. Chorvatský gólman, kterého Dynamu doporučil Petr Čech, na jihu Čech hostoval už na podzim a oba kluby během zimy jednaly o jeho setrvání.

Hostování prodloužil i Petr Javorek a Jihočeši usilují také o to, aby v jejich kádru zůstal záložník Filip Rýdel. Jeho hostování z Plzně vyprší v polovině ledna. Přípravu s Dynamem naopak nezahájil ruský záložník Grigorij Čirkin, který je momentálně na testech v Novosibirsku.

V souvislosti s Českými Budějovicemi se v posledních dnech hovořilo především o stoperovi Tomáši Řepkovi. Zkušený zadák skončil v pražské Spartě a v kariéře by prý mohl pokračovat právě na jihu Čech. Dynamo ale zatím údajně s Řepkou vůbec nejednalo.

Reklama

Související témata: