Hlavní obsah

Tvrdík na Silvestra dostal nepříjemnou společnost. Plány červenobílých v ohrožení

Praha

Symbol končícího roku 2020 se v jeho poslední den stal společníkem Jaroslava Tvrdíka. Alespoň tedy právě na Silvestra vyšlo najevo, že šéf Slavie už také patří mezi ty, kteří se nakazili koronavirem. Problém mají i jeho blízcí: dcera Jana a její partner Ondřej Kolář, gólman sešívaných. Ti mají momentálně herní pauzu, před startem další části ligy v půli ledna je čeká soustředění v Portugalsku. Tedy má čekat.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský a předseda představenstva klubu z Edenu Jaroslav Tvrdík před utkáním Ligy mistrů s Borussií Dortmund.

Článek

Nemoc, která zamávala světovým děním, byla v souvislosti se Slavií v tomto roce mnohokrát probírána. Červenobílých se opakovaně dotýkala. Teď přímo zasáhla i Tvrdíka, který v předešlých měsících prošel celkem čtyřiatřicetkrát testováním negativně.

Na jaře při prvotním řešení pandemie cestoval i do Číny, opakovaně byl testován před zápasy Slavie. V pauze už však neunikl. "Pětatřicátý (test) bohužel vzhledem k příznakům očekávaně pozitivní," konstatoval na Twitteru s tím, že nemoc u něj probíhá s blíže neurčenými symptomy.

Vidí v tom alespoň nějaké plus. "Osud občas žertuje zvláštním způsobem. Jestli vše dobře dopadne, PCR testy v roce 2021 chvilku opravdu nebudu potřebovat," očekává, že coby nositel protilátek bude vysvobozen od některých úkonů.

Nepochybuje, co je řešením pro pandemii. "Všem doporučuji jediné - očkujte se hned, jak budete moci," nabádá.

Jeho dcera je už několik týdnů partnerkou slávistického gólmana. S informací o nákaze přišla pár hodin před otcem.

Kolář tak zřejmě bude muset vynechat plánované soustředění v Portugalsku. Otázkou je, jestli nebudou nákazou zasaženi i další hráči.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama