Hlavní obsah

Sparta zahájila přípravu zatím bez posil, stáhla si Fortelného

Praha

Zatím bez posil zahájili po krátké dovolené zimní přípravu na start jarní části prvoligové sezony fotbalisté Sparty. Třetí tým tabulky si předčasně stáhl z hostování v Teplicích záložníka Jana Fortelného, který ale ještě doléčuje zranění ze závěru podzimu a zatím nebude moci absolvovat všechny tréninky. Pražané během rekordně krátké dvoutýdenní přípravy tentokrát nepojedou na soustředění do zahraničí a zůstanou v Čechách.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Fortelný ze Sparty Praha během utkání MOL Cupu s Blanskem.

Článek

Sparta vstupuje do zimní přípravy s 25 hráči do pole a čtyřmi gólmany. Na Letnou se po konci hostování vrátili obránci Ondřej Zahustel z Mladé Boleslavi a Uroš Radakovič z kazašské Astany, ani jeden z nich ale na soupisce pro začátek přípravy nefiguruje. Oba se zatím budou chystat ve sparťanském zázemí a klub řeší jejich další budoucnost.

Z hostování v Teplicích se vedle Fortelného vrátil i mladý útočník Matyáš Kozák, který se po zranění bude věnovat rekonvalescenci a poté se připojí k letenské rezervě. Opačným směrem na hostování na sever Čech míří brankář Jan Čtvrtečka.

Záložník Jiří Kulhánek bude po konci v Mladé Boleslavi hostovat pro změnu v Opavě, hostování ve stávajících klubech si pak prodlouží Matěj Pulkrab (Bohemians 1905), Václav Drchal (Mladá Boleslav), Filip Havelka (České Budějovice) a Benjamin Tetteh (Malatyaspor).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zadumaný trenér Sparty Praha Václav Kotal.

Do tréninku se postupně zapojí hráči, kteří v závěru podzimu kvůli zranění Spartě chyběli. Nejdříve by se měl vrátit Dominik Plechatý, do úvodního zápasu jarní části sezony by už měli naplno začít s tréninkem Libor Kozák s Adamem Karabcem. Do tréninku se bude postupně zapojovat Ondřej Čelůstka. Adam Hložek a Lukáš Štetina jsou dlouhodobě zranění a budou se nadále připravovat individuálně.

Sparta stráví krátkou přípravu výhradně v Praze. V tréninkovém centru na Strahově podle klubového webu odehraje ve středu dvojzápas s druholigovou Chrudimí a generálku pak v neděli 10. ledna proti Českým Budějovicím. Do jarní části ligové sezony vstoupí Letenští 17. ledna v Ostravě.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas pomohl Carolině k výhře

Český hokejista Martin Nečas se podílel asistencí na výhře Caroliny na ledě New Yorku Islanders 3:2. Hurricanes tak už vedou sérii prvního kola play off NHL už 3:0.
NačítámNačíst další články