Hlavní obsah

Nový rok začal pro fotbalové Teplice podobně, jako končil starý. S problémy

Teplice

Komfortní situace to pro trenéra fotbalových Teplic Radima Kučeru rozhodně není. „Jak jsme loňský rok končili, tak letošní začínáme,“ povzdechl si na startu krátké zimní přípravy, při níž mu chybělo nejen několik členů jeho realizačního týmu, ale i hráčů. V uplynulých vánočních dnech a poté při zahájení přípravy totiž podstoupili testy na covid-19, které u některých z nich vyzněly pozitivně. „Snad je nemoc nijak nepoznamená a už pro začátek jarní části ligy budou k dispozici,“ připomínal kouč Severočechů, že už 15. ledna čeká na jeho tým zápas s Jabloncem o ligové body.

Foto: Martin Kovařík, FK Teplice

Pro fotbalové Teplice začala příprava v novém roce tak, jak končil pro trenéra Radima Kučeru rok loňský. S propblémy...

Článek

Teplický kouč už nemoc před vánočními svátky prodělal. V posledním ligovém duelu loňského roku na lavičce Severočechů chyběl, jeho tým však přesto dokázal ve Zlíně vyhrát a v tabulce se tak z pásma záchrany prodral na dvanáctou příčku.

Teď už se k mužstvu vrátil, aby se svými svěřenci absolvoval atypicky krátkou přípravu. „V Německu jsem něco podobného zažíval jako hráč pět let, protože ani tam nebývala zimní pauza příliš dlouhá. Jenže v létě jsme měli dovolenou dlouhou třeba pět šest týdnů," vzpomínal Radim Kučera na angažmá v německém Bielefeldu.

„Krátká zimní přestávka není logicky o přípravě. V prvním týdnu to sice bude trochu víc o silové složce, ale pak najedeme na běžný týdenní mikrocyklus."

Zimní přípravu zahájily Teplice bez Fortelného, kterého si stáhla Sparta z hostování, stejně jako Matyáše Kozáka. Smlouva skončila gólmanovi Divišovi, v Lotyšsku by rád pokračoval Jakub Hora, který sice se Severočechy přípravu zahájil, ale o jeho hostování v FC Riga se jedná.

Foto: FK Teplice

S fotbalovými Teplicemi absolvuje připravu i navrátilec z Lotyšska Jakub Hora. V Rize by ale rád pokračoval.

V kádru se naopak objevili tři noví hráči, které si trenér Kučera vyhlédl během podzimu. „Když jsem působil v ostravském Baníku, vytáhl jsem si Martina Maceje do prvního týmu. Je to typ útočníka, který by nám svou rychlostí i postavou mohl pomoci. Tedy, pokud se na testech a během přípravy prosadí do kádru. Šimona Gabriela přicházejícího na hostování z Plzně zase znám z reprezentace do dvaceti let. Má dobře rozjetou kariéru a věřím v jeho budoucnost," netají teplický trenér, že vybíral mladíky, které dobře zná, což platí i pro brankáře Jana Čtvrtečku.

S Teplicemi se připravuje i dvaadvacetiletý francouzský legionář Ruben Droehnle, který podepsal smlouvu na severu Čech už na podzim.

„Může hrát na levém kraji obrany, stejně jako na místě stopera. I charakterově se jeví velice dobře," kvitoval sportovní ředitel Teplic Štěpán Vachoušek transfer Droehnleho, který naposledy nastupoval za rezervu Lille.

Reklama