Hlavní obsah

Mistr dostal od nováčka košem! Boháč nejde do Slavie, prodloužil smlouvu v Pardubicích

Pardubice

Jen si představte, mistr dostal od nováčka košem! Fotbalové Pardubice odmítly nabídku pražské Slavie za brankářskou jedničku Marka Boháče a s dvaatřicetiletým gólmanem prodloužily smlouvu do června 2023. Prvoligový nováček o tom informuje na klubovém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Pardubic Marek Boháč během utkání s Bohemians 1905.

Článek

Slavia podle médií chtěla svého odchovance Boháče získat zpět na půlroční hostování a na oplátku Pardubicím nabízela brankáře Jakuba Markoviče, kterého si naposledy vypůjčila Mladá Boleslav. Východočeši ale na podmínky úřadujících mistrů nepřistoupili.

Zájem pražské Slavie, obhájce titulu, byl přitom podle pardubického vedení velký. Ovšem pro Východočechy bylo prioritou hráče udržet a udělali tak radost svým fanouškům, kteří na sociálních sítích volali, aby Marek Boháč zůstal.

„V klubu jsme situaci probrali a od začátku bylo naší prioritou, aby Marek v klubu zůstal. Jeho odchod by byl ve hře jen v případě, že by Slavia měla zájem o jeho přestup. Což se nestalo, pražský klub měl zájem jen o hostování a naše vedení rozhodlo, že na podmínky Slavie nepřistoupíme a zvolíme variantu, která je nejlepší pro náš klub," vysvětluje situaci sportovní ředitel Vít Zavřel.

Slavia usilovala o transfer formou hostování pro jarní část sezony. Zkušený gólman ovšem podepsal prodloužení smlouvy do června 2023. Vedení pardubického klubu zároveň neskrývá, že pokud bude brankář ve skvělých výkonech pokračovat a v létě přijde nějaká lepší nabídka, je připravené sednout ke stolu a o jeho další kariéře jednat.

Boháč v podzimní části sezony za Pardubice odchytal všech 14 ligových zápasů, připsal si pět čistých kont a výbornými výkony pomohl týmu k překvapivému pátému místu v neúplné tabulce. Bývalý hráč Příbrami a Žižkova v nejvyšší soutěži absolvoval dosud 47 utkání a udržel 16 nul.

Reklama

Související témata: