Hlavní obsah

Sešívaní hlásí vytoužený úlovek! Náhradu za Coufala našli v Dánsku

Praha
Aktualizováno

Chtěli ho již v létě, přichází až v zimě. Fotbalisty pražské Slavie posílil dánský reprezentant Alexander Bah. Třiadvacetiletý pravý obránce či záložník přestoupil do Edenu z dánského Sönderjyske a s českým mistrem a lídrem prvoligové tabulky podepsal smlouvu do 30. června 2025. Bah by se měl ve Slavii pokusit nahradit pravého obránce Vladimíra Coufala, který na začátku podzimu odešel do West Hamu.

Foto: slavia.cz

Fotbalisty Slavie posílil dánský reprezentant Alexander Bah.

Článek
Fotogalerie

Avizovaný příchod je skutečností. Alexander Bah dokáže zahrát na pravé straně v obraně i záloze. Trenér Jindřich Trpišovský si ho vyhlédl už před půl rokem jako náhradu za Vladimíra Coufala, který odešel do anglického West Hamu. V úterý v dopoledních hodinách Bah absolvoval zdravotní prohlídku v Ústřední vojenské nemocnici ve Střešovicích, po které následoval odpoledne podpis smlouvy. Má platnost do 30. června 2025. Na dresu bude nová slávistická posila nosit číslo 5.

„Slavia je tým, který musí získávat trofeje. Přišel jsem, abych týmu pomohl vyhrávat tituly a uspět v evropských pohárech. Vím, že se o mě zajímaly i jiné kluby, ale když jsem slyšel o zájmu Slavie a viděl její styl hry, který mi podle mého sedí, měl jsem jasno," líčí Alexander Bah první dojmy pro klubový web.

„Věříme, že Alexander bude mimořádnou posilou Slavie. Je to hráč, který pečlivě prošel našim vyhledávacím systémem. Skauti ho dlouhodobě sledovali stejně jako trenéři, pro které byl klíčovou posilou po odchodu Vládi Coufala. I proto věříme, že bude skvěle pasovat do našeho herního stylu. Získal velké zkušenosti v západní lize a dokázal se prosadit do národního týmu Dánska. Přejeme mu, aby se mu neméně dařilo i v našem dresu," říká na adresu nové posily sportovní ředitel Jiří Bílek.

Bah se Sönderjyske v ročníku 2019/20 skončil v tabulce dánské Superligy na 11. místě, ale vyhrál domácí pohár, což se klubu povedlo poprvé v historii a zajistilo mu to účast v předkolech Evropské ligy. Během září se tak Bah představil na české půdě, ve třetím předkole Evropské ligy ale se spoluhráči nestačil na Viktorii Plzeň (0:3). V listopadu pak byl nominován na ligového hráče měsíce.

Během dvou a půl roku v dánské nejvyšší soutěži nastoupil do 73 zápasů, vstřelil osm branek a asistoval u jedenácti gólů. Letošní sezona pro něj byla zatím gólově nejproduktivnější, ve dvanácti ligových utkáních se prosadil čtyřikrát. V roce 2020 si také odbyl svou premiéru v národním týmu, kde se mu podařilo skórovat do sítě Švédska při vítězství 2:0.

Reklama

Související témata: