Hlavní obsah

Mladá Boleslav - Bohemians 0:2Klokani generálku zvládli, naopak Jablonec prohrál s Duklou. Trefil se i Šebrleho syn

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Bohemians Praha 1905 zvládli generálku na jarní část první ligy. V Mladé Boleslavi zvítězili 2:0. Naopak Jablonec nečekaně prohrál s druholigovou Duklou Praha 1:3. Neuspěla ani Opava, která v souboji posledních týmů české a polské nejvyšší soutěže podlehla Podbeskidzie Bielsko-Biala 0:1. Liberec vyhrál v Turecku, Slovácko remizovalo v Chorvatsku. Přípravu hráli i další.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Martin Graiciar z Boleslavi a Petr Hronek z Bohemians.

Článek

Dukla, které patří po podzimu v druhé lize osmé místo, už v páté minutě vedla 2:0. Skóre otevřel Štěpán Šebrle, syn olympijského vítěze v desetiboji Romana Šebrleho. Jablonec rychle snížil poté, co uzdravený Kratochvíl proměnil penaltu, ale další šance už druhý tým prvoligové tabulky neproměnil. Naopak v polovině druhé půle ještě jednou inkasoval.

"Zarazil mě vstup do zápasu, ve kterém jsme dostali úplně zbytečně dva góly. Dukla začíná až v březnu, hrála první přípravný zápas a hrála proti lize, byla motivovaná. Mrzí nás, že jsme neuhráli lepší výsledek, chceme vyhrávat i přáteláky. Hlavně teď potřebujeme dostat do hry zraněné Schranze a Kubistu. Dobré je, že už je stoprocentně zdráv Kratochvíl," citoval klubový web jabloneckého trenéra Petra Radu.

Opavští nasadili do základní sestavy v zápase na hřišti Podbeskidzie hned šest zimních posil, k výhře to ale nevedlo. "První poločas byl z naší strany rozháraný. Do hry jsme poslali šest nových hráčů a ti s naší hrou nejsou sžití. Po přestávce šla naše hra nahoru i díky tomu, že naskočil Holík. Mrzí mě, že jsme nevyužili ani jednu ze čtyř gólových příležitostí," uvedl asistent opavského trenéra Radoslav Kováč.

Slovan porazil klon Šachtaru

Liberec v krátké přípravě jako jeden z mála týmů odcestoval na soustředění a v Turecku porazil devátý celek ukrajinské ligy Mariupol 3:1. Slovan na rozdíl od ostatních klubů ještě možná odehraje zápas v pondělí.

"Výborná příprava. Dali jsme pohledné branky, ale soupeř měl také několik dalších zajímavých příležitostí. Duel měl vysoké tempo. Bavil jsem se se soupeřovým trenérem, že máme pár hráčů na hostování ze Slavie. Oni jsou na tom podobně, protože mají zase hodně hráčů ze Šachtaru Doněck a právě jeho škola byla na hřišti vidět," líčí liberecký kouč Pavel Hoftych.

Slovácko v chorvatském Umagu hrálo s předposledním týmem maďarské ligy Budafoki 1:1, když neudrželo vedení z první půle po gólu Petržely. Remízu si připsala i Karviná, která opět nedokázala skórovat proti druholigovému Třinci a zápas stejně jako v říjnu skončil bez branek.

"Myslím, že utkání splnilo ligové parametry, soupeř nám nic nedaroval. Škoda některých nevyužitých šancí, někdy chybělo trochu štěstí, ale je už potřeba smůlu v koncovce protrhnout," řekl karvinský kouč Juraj Jarábek.

Naopak Zlín porazil jiného druholigového soupeře Líšeň 3:1. V souboji dvou týmů z nejvyšší soutěže zvítězili Bohemians 1905 v Mladé Boleslavi 2:0, utkání se hrálo nezvykle na 3x40 minut.

Jarní část ligové sezony po rekordně krátké zimní přestávce začne za týden.

Přípravná fotbalová utkání:
FK Mladá Boleslav - Bohemians Praha 1905 0:2 (0:0, 0:1)
Branky: 53. Vaníček, 90. Puškáč z pen. Hráno na 3x40 minut.
Boleslav: Šeda (81. Diviš) - Douděra (100. L. Mašek), Křapka (73. Glöckner), Šimek (73. Janošek), Preisler (73. Alhassan) - Jirásek (73. Omale), Pech (73. Bankole) - Graiciar (73. Dufek), Ladra (73. Budínský), Drchal (7. L. Mašek, 73. Langhamer) - Jiří Klíma (73. Škoda). Trenér: Jarolím.
Bohemians: Le Giang (80. Kouba) - Dostál (80. Lehovec), Bederka (60. Krch), Hůlka (60. Vondra), Kosek (60. Osmančík) - Vaníček (60. Vacek), Jindřišek (60. Ljovin), Hronek (60. Květ), Novák (60. Vodháněl) - Pulkrab (41. Nečas, 99. Novák), Necid (60. Puškáč). Trenér: Klusáček.
FK Jablonec - Dukla Praha 1:3 (1:2)
Branky: 12. Kratochvíl z pen. - 3. Šebrle, 5. Buchvaldek, 70. Souček.
Jablonec: Hanuš (46. V. Hrubý) - Holík (67. Haitl), Štěpánek (46. Jeřábek), Zelený (67. Martinec), Krob (46. Podaný) - Hübschman (46. R. Hrubý) - Jovovič (46. Pleštil), Považanec, Kratochvíl (67. Smejkal), Pilař (67. Ikaunieks) - Doležal (67. Chramosta). Trenér: Rada.
Podbeskidzie Bialsko-Biala - SFC Opava 1:0 (1:0)
Branka: 22. Danielak.
Opava - I. poločas: Fendrich - Žídek, Kulhánek, Březina - Mondek, Tiéhi, Hellebrand, Nešický, Helešic - Smola, Čvančara.
II. poločas: Fendrich - Žídek, Kulhánek, Večerka - Mondek, Tiéhi, Řezníček, Holík, Hrabina - Rataj, Juřena. Trenér: Skácel.
Fastav Zlín - Líšeň 3:1 (1:0)
Branky: 25. Fantiš, 80. Chwaszcz, 84. Dramé - 90. Skočovský.
Zlín: Dostál - Procházka (60. Vraštil), Buchta (60. Simerský), Kolář (60. Slovák) - Cedidla (60. Matejov), Conde, Slaměna (46. Hlinka), Janetzký (60. Hrdlička) - Fantiš (46. Dramé), Jawo (60. Chwaszcz), Poznar (60. Toutou). Trenér: Páník.
MFK Karviná - Třinec 0:0
Karviná: Neuman (63. Ciupa) - Dramé, Santos (46. Šindelář), Twardzik - Ndefe (46. Janečka), Mangabeira (46. Jursa), Herc, Smrž (82. Vlachovský), Bartošák - Ostrák (63. Tavares), Papadopulos (74. Želizko). Trenér: Jarábek.
V Chorvatsku: 1. FC Slovácko - Budafoki (Maď.) 1:1 (1:0)
Branky: 38. Petržela - 65. Zsori.
Slovácko: Nemrava (46. Bajza) - Šimko (46. Reinberk), Kadlec, Hofmann (62. Srubek), Daníček (72. Mareček) - Petržela (62. Rezek), Havlík (62. Divíšek), Sadílek (72. Polášek), Kohút (62. Kubala), Navrátil (62. Kalabiška) - Jurečka (72. Melekescev). Trenér: Svědík.
V Turecku: Slovan Liberec - Mariupol 3:1 (3:1)
Branky: 3. Rondič, 30. Mikula, 33. Karafiát - 43. Očeretko.
Plzeň - Hradec Králové 5:2
Tipsport Malta Cup

Reklama

Související témata: