Hlavní obsah

Tři penalty a tři výhry. Bosňan na rčení nedbal a počkal si na pohyb

Lepší vstup do ligového jara si nemohl přát. Českobudějovický Benjamin Čolič se ujal exekuce penalty před týdnem v Ďolíčku proti Pardubicím, v dohrávce s Příbramí i v neděli proti Teplicím. Výsledek byl pokaždé stejný. Přesná rána, která pomohla fotbalistům Českých Budějovic k vítězství 2:0.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Střelec druhého gólu domácích Benjamin Čolič z Českých Budějovic (ve výskoku).

Článek

„Trénuju je, i když zase ne nějak hodně. Kopnu si i přímáky a standardky," utrousil bosenský obránce po triumfu 2:0 nad Severočechy. Střelecké kopačky zase nazul. Ve 47. minutě si šikovně pokryl balon, Radosta ho zezadu srazil k zemi a sudí ukázal na penaltový puntík.

Čolič nemyslel na rčení a nepsané pravidlo, že faulovaný hráč by neměl zahrávat pokutový kop, porušil. Vzal si míč a s přehledem ho nasměroval do protipohybu Grigara. „Kam ho kopnu, se většinou rozhodnu až posledních sekundách. Akorát minule proti Příbrami jsem věděl, že brankář půjde na 90 procent napravo. Jinak si ale stranu dopředu nevybírám. Teď jsem i trochu počkal na pohyb brankáře," usmál se Čolič.

Trefou na 2:0 rozjásal parťáky, které jedenáct minut před koncem ještě nadchl Vorel, jenž dostal mezi tyčemi přednost před veteránem Drobným a bravurně zneškodnil penaltu Řezníčkovi.

„Vojtu si potřebujeme připravit na příští rok. V tréninku vypadá skvěle a má dnes taky velký díl na vítězství. Nejprve vytáhl trestný kop, pak nás fantasticky podržel při penaltě," vysekl mu poklonu kouč David Horejš.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva Patrik Čavoš z Českých Budějovic, Jakub Řezníček z Teplic a Pavel Moulis z Teplic.

Zatímco v kabině Jihočechů se slavilo, opodál logicky panoval smutek. Žlutomodří prahli odčinit domácí debakl s Jabloncem (0:5) a na Střeleckém ostrově nesehráli špatnou partii. Jenže doplatili na produktivitu. „Byla žalostná, nedokázali jsme to tam dotlačit," povzdechl si Řezníček.

Reklama

Související témata: