Hlavní obsah

Sparta - Ml. Boleslav 1:0Karlsson obdaroval jubilanta Kotala třemi body, Jarolím dál marně čeká na výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
58. Karlsson 1 : 0
Záznam online reportáže

Praha

Tápající Středočeši přijeli na Letnou perfektně připraveni, ale zase neuspěli. Fotbalisté pražské Sparty v utkání 16. kola Fortuna ligy porazili Mladou Boleslav 1:0 a bodově se znovu dotáhli na druhý Jablonec. Jedinou branku vstřelil Švéd Karlsoon. Mladá Boleslav nevyhrála již osm kol po sobě a pod trenérem Jarolímem dál čeká na první ligové vítězství. Od sestupových příček jí děli jen lepší skóre.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Moberg Karlsson a Lukáš Juliš slaví gól Sparty proti Mladé Boleslavi.

Článek

Hokejisté Sparty porazili Mladou Boleslav v prodloužení, nedlouho poté začal stejný souboj i na fotbalovém trávníku.

Domácí trenér Václav Kotal koučoval svůj jubilejní 200. zápas v lize a 30. na lavičce Sparty. Vůbec poprvé v sezoně poslal do ligového duelu základní sestavu bez kapitána Dočkala, což zdůvodnil náročným programem s vloženým zápasem v Opavě a snahou rozložit síly na více hráčů. Pásku na rukáv tedy navlékl Pavelka, do obrany se vrátil reprezentant Čelůstka.

Dlouhodobě strádající Bolka zase po déle než roce mohl od začátku utkání počítat se svým kapitánem Matějovským. A byla v úvodu nebezpečnější. Jiří Klíma se nejprve zdálky netrefil. Když se pak důrazně prosadil přes Hancka, šel ze strany sám na brankáře, ale pořádně nezakončil. Do třetice neuspěl ani z dorážky uvnitř malého vápna.

Hanousek obrovskou šanci nedal

Sparta měla první šanci až ve 29. minutě, zato tutovou. Vindheim našel na zadní tyči hlavičkujícího Hanouska, jemuž radost z teprve druhého ligového gólu v kariéře pokazil skvělým zákrokem brankář Diviš. V nastavení první půle trefil Karlsson z přímého kopu tyč.

Také do druhé půle vyrukovali Středočeši velmi koncentrovaní a aktivně napadající. Nenechávali Spartě žádný prostor a domácí nevěděli, co hrát. Teprve když Karabec uvolnil ve vápně Juliše, musel Diviš vytáhnout druhý klíčový zákrok. Šance byla povelem pro otevření skóre. Pavelka po Hanouskově akci uvolnil ve vápně oba útočníky, Karlsson byl rychlejší než napřahující se Juliš a důrazně zakončil. VAR potvrdil, že o ofsajd nešlo, gól platil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Alexei Tataev z Mladé Boleslavi a Michal Sáček ze Sparty

Sparta občerstvila síly hned trojitým střídáním, na hřiště přišel i Dočkal. Po krátkém výpadku nicméně ožili hosté a při Janoškově tutovce se zaskvěl také Nita v domácí brance.

Hra se v závěru rychle přelévala z jedné strany na druhou. Na míč v šanci těsně nedosáhl Juliš, stejně jako hostující Škoda. Vyrovnat mohl Ladra, ale Nita opět čaroval.

Fotbalová liga - 16. kolo:
Sparta Praha - FK Mladá Boleslav 1:0 (0:0)
Branka: 58. Karlsson. Rozhodčí: Proske - Kotík, Paták - Orel (video). ŽK: Vitík, Vindheim - Křapka, Matějovský. Bez diváků.
Sparta: Nita - Vitík, Čelůstka, Hancko - Vindheim, Sáček (62. Souček), Pavelka, Karabec (62. Dočkal), Hanousek (62. Plavšič) - Juliš (85. Kozák), Karlsson (78. Minčev). Trenér: Kotal.
Boleslav: Diviš - Řezník, Šimek, Křapka (64. Jakub Klíma), Preisler (84. Fulnek) - Pech, Matějovský (64. Janošek) - Douděra, Budínský (79. Mašek), Ladra - Jiří Klíma (79. Michal Škoda). Trenér: Jarolím.

Reklama

Související témata: