Hlavní obsah

Hrome, kdo z nich dal gól? Nejspíš Julišsson, míče se asi dotkli oba

Praha

Podstatné pro ně je míč do branky alespoň jednou dostali a brali tři body. Vítězná trefa fotbalistů Sparty v ligovém duelu s Mladou Boleslaví ovšem budí kuriózní otazník. Dal gól David Moberg Karlsson, jemuž byl připsán, nebo Lukáš Juliš, který se také napřáhl? Zkoumání pod lupou v televizním studiu O2 TV Sport ukázalo, že míče se v době střely nejspíš dotkli oba muži v rudém dresu...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Moberg Karlsson a Lukáš Juliš slaví gól Sparty proti Mladé Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

Juliš má svých gólů dost, s jedenácti trefami vede tabulku ligových střelců. Další by se mu ale samozřejmě hodil, slávista Sima už má osm zářezů a nenechává lídra pořadí v klidu.

Nejspíš však bude mít tentokrát smůlu. Vítězná trefa je připsána jeho parťákovi, který ho při dlouhodobé absenci Adama Hložka v útoku doplňuje.

„Gól jsem dal přece já! Pravdou ale je, že jsme se s Lukášem bavili. Asi jsme se balonu dotkli oba," odvětil David Moberg Karlsson na přímý dotaz O2 TV Sport.

Situaci v televizním studiu pitval trenér David Holoubek. I jemu se při prostudování zpomaleného záznamu zdá, že balon byl do sítě nejspíš vyslán dvojdotekem obou sparťanů, kteří se po něm po Pavelkově přihrávce napřáhli.

„Takže gól dal vlastně Julišsson," padla ve studiu úsměvná poznámka.

Branku musel schválit videorozhodčí

Jednalo by se o velký paradox. Fotbal nezná v oficiálních statistikách statut branky, o niž by se měli dělit dva hráči...

„Hráči v kabině říkali, že gól dal Karlsson. Já si taky původně myslel, že se trefil Julda," usmívá se trenér Václav Kotal.

Postavení obou útočníků každopádně zavánělo ofsajdem, a tak musel přijít ke slovu videorozhodčí Pavel Orel, aby hlavní Zbyněk Proske mohl gól uznat.

Rozhodující tak samozřejmě je, duel, v němž Kotal slavil 200. ligový zápas v roli hlavního trenéra, skončil výsledkem 1:0.

„Byla to dřina, ale máme tři body... Musím být také rád, že jsme třetí utkání po sobě nedostali gól. Chceme hrát zodpovědně z obranné fáze. Pak nám jeden gól na vítězství stačil," kvituje jubilant Kotal.

Reklama