Hlavní obsah

Zbrojovka získala mistra se Slavií. Přicházím s touhou zachránit Brno v první lize, tvrdí brankář Berkovec

Fotbalová Zbrojovka, která usiluje o záchranu mezi elitou, přivedla další zimní posilu. Po Pernicovi, Texlovi a Slovákovi Záhumenském přichází do Brna jednatřicetiletý brankář Martin Berkovec, který naposledy působil ve Vilniusu, ale v roce 2017 vybojoval se Slavií mistrovský titul. Totéž se mu povedlo i loni v Litvě se Žalgirisem. V minulosti nastupoval také za Příbram, Bohemians 1905 či Karvinou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Martin Berkovec.

Článek

„Minulý týden jsem se sešel se sportovním manažerem Zbrojovky Tomášem Požárem, jehož znám z Bohemky. Vysvětlil mi situaci, a nebylo moc o čem přemýšlet. Na nové angažmá se hrozně těším. Přicházím s čistou hlavou a obrovskou touhou pomoct Brňanům udržet se v první lize," tvrdí Berkovec, který podepsal smlouvu na rok a půl s následnou opcí. V české nejvyšší soutěži má na kontě 124 zápasů, v nichž jednatřicetkrát vychytal čisté konto.

Fotbalisté Zbrojovky figurují v osmnáctičlenné tabulce po šestnácti kolech na šestnáctém místě. Do nového roku vstoupili remízou 1:1 v Mladé Boleslavi, avšak poté nezvládli domácí duel s Libercem (0:3).

Reklama

Související témata: