Hlavní obsah

Král střelců? Kuchta po prvním hattricku tak daleko nekouká

Zlín

Kanonýři sešívané mašiny mají nabito. Fotbalová Slavia vstřelila již potřetí v sezoně šest gólů na hřišti soupeře. Naposledy se to podařilo Dukle (tehdy ATK) před 72 lety v ročníku 1949! Útočník Jan Kuchta se pod středeční výhru 6:2 ve Zlíne v dohrávce 12. kola podepsal svým prvním ligovým hattrickem v kariéře. S osmi trefami v ročníku pomalu může pomýšlet na atakování koruny pro krále střelců. Na vedoucího sparťana Juliše ztrácí tři góly, liga ještě není ani v polovině. „Tak daleko nekoukám,“ říká v rozhovoru pro klubovou televizi.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Jan Kuchta ze Slavie se ve Zlíně raduje z jednoho ze svých tří gólů.

Článek
Fotogalerie

Hattrick stihl ještě za poločas, který obhájci titulu vyhráli 5:0. Zdálo se, že všechny tři góly vstřelil velmi snadno.

„Asi ano, protože jsem si vždycky křikl, kluci mě hledali a většinou jsem byl úplně sám. Pak jsem se jenom snažil umístit míč mimo brankáře, a to se mi povedlo," usmívá se Jan Kuchta.

O čem ještě rozverný střelec hovoří?

O prvním hattricku v kariéře - „Chutná báječně, protože jsme vyhráli. První poločas byl od nás skvělý. Z toho vyplynuly tři góly, co jsem dal. Díky spoluhráčům, mám báječný servis, což se pak proměňuje úplně samo. Hlavně jim patří dík za přihrávky a já už jsem od toho, abych je proměnil."

O poločase snů- „Nečekali jsme, že bude zápas takhle snadný. Přistoupili jsme k němu zodpovědně, hráli naši hru. Musím pochválit celý mančaft. Kluci na stranách, jak Bah, tak Sima, hráli fantasticky. Dá se říct, že všechny góly šly přes pravou stranu."

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Jan Kuchta ze Slavie se raduje z hattricku.

O bezstarostném druhém poločase - „Chtěli jsme hrát pořád stejně, ale nějak se to nedařilo. Dali branku ze standardky a pak už jsme se asi trochu šetřili. Zlín pak trochu kousal, ale udrželi jsme to."

O svojí formě - „Sebevědomí mám, ale pořád pokračuji ve své cestě, hlavně v pracovitosti. Jedna vlaštovka jaro nedělá. Jsem rád, že góly dávám, ale příští týden to může být úplně jiné. Jsem hrozně šťastný, že se mi to povedlo a že klukům pomáhám."

O útoku na nejlepšího střelce soutěže - „Velká slova, já na to takhle nekoukám. Samozřejmě jsem rád, že góly dávám, ale je to hrozně daleko. Jdu zápas od zápasu, a hlavně chci pomoct mančaftu, z toho pak vzniknou dobré individuální výkony. Uvidíme, na co budou mé góly stačit, ale já tak daleko nekoukám. Žiju přítomností, teď nás čeká důležitý zápas s Jabloncem, ve kterém chceme zvítězit."

Reklama