Hlavní obsah

Táta Mršič zase pálil a Dynamo už je páté! Baník? Nejtěžší soupeř na jaře, říká hrdina bitvy

Prožívá báječné časy. Na Silvestra mu manželka přivedla na svět syna, který mu přinesl na kopačky fotbalovou pohodu i střeleckou formu. Matej Mršič podruhé v jarní části ligy rozvlnil síť a jeho gól měl pro České Budějovice znovu cenu zlata. Po Příbrami skolil v závěru páteční předehrávky i Ostravu.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Hrdinové v dresu Dynama. Zleva Benjamin Čolič a Matej Mršič z Českých Budějovic.

Článek
Fotogalerie

„Celá akce byla hezká. Přišel centr a nejprve jsem myslel, že zakončím hlavou. Jenže balon byl nízký, tak jsem si ho zpracoval a pravačkou poslal do brány," radoval se chorvatský křídelník. „Míč to byl těžký, ale poradil si s tou situací moc dobře. V osobním životě je spokojený a na jaře předvádí velmi dobré výkony," zahrnul trenér Dynama David Horejš chválou muže, jenž si rodičovství užívá plnými doušky.

„Celý život se mi změnil. Je to nejlepší věc, co člověk může zažít. Projevilo se to na mě," usmívá se 27letý záložník, jenž zařídil Dynamu v novém roce už čtvrtou výhru a opět přitom skóroval svojí slabší nohou. „Asi musím začít cvičit levou," žertoval.

Jihočeši díky němu propukli v euforii, byť se jejich triumf nad Baníkem nerodil vůbec lehce. Hosté si na Střeleckém ostrově vypracovali několik velkých šancí. V první půli pálil zblízka vysoko nad Tetour, poté Potočný rozezvučel z přímého kopu břevno. Španěl Mena po změně stran zahodil hlavou tutovku a v nastavení ještě z poslední akce neuspěl Stronati.

Foto: Jan Homolka, ČTK

Fotbalisté Českých Budějovic se radují z gólu proti Baníku.

„Věděli jsme, že to bude náročný zápas. Baník patří v tabulce výš, byl to pro nás na jaře nejtěžší zápas," pokyvoval Mršič po skalpu, jehož si nesmírně cenil i Horejš. „Proti nám stál velice silnej soupeř. Kombinačně na tom byl líp. Asi i za remízu bychom byli rádi, ale po fantastické akci jsme se dokázali prosadit. Přiklonilo se k nám štěstí," připomněl.

Jeho parta nabrala fazónu. Vítězstvím 1:0 se vyšvihla už na pátou příčku tabulky a atakuje pohárové příčky. „Jsme na dobré cestě, ale musíme být pokorní a jít dál krok za krokem," krotí nadšení Mršič.

„Je na čem stavět, ale i na čem pracovat, což se dneska ukázalo. Zápasů do konce je spoustu a nechceme se vznášet v oblacích. Mužstvo má ale velkou sílu," přitakal kouč Dynama, které už nechystá v závěru přestupního období žádnou posilu „last minute". Horejš věří současnému kádru, jehož konkurenci ještě nedávno zvýšil ofenzivní Senegalec Diop, jenž páteční předehrávku sledoval jen z tribuny.

Foto: Jan Homolka, ČTK

Zleva Matej Mršič z Českých Budějovic a Carlos Azevedo z Ostravy.

„Netrénoval s týmem, což je vždycky znát. Připravoval se individuálně. Dáváme mu čas na adaptaci, očekáváme od něj rozdílové věci," dodal šéf českobudějovické lavičky.

Reklama