Hlavní obsah

Infarktové závěry! Sparta urvala vítězství až penaltou v nastavení, Slavia přišla o výhru v Příbrami

Aktualizováno

Nedělní program 18. kola fotbalové Fortuna ligy nabídl tři zápasy. Teplice podlehly Pardubicím 0:1. Duel Jablonce se Slováckem byl odložen. Slavia si dala v Příbrami dva vlastní góly, přesto sahala po vítězství. Domácí ale nakonec v infarktovém závěru vyrovnali na 3:3. Vrba si v Olomouci připsal vítěznou premiéru na lavičce Sparty. Letenští na Hané prohrávali o dvě branky, duel ale dokázali otočit a tři body berou po vítězství poměrem 3:2.

Foto: Jaroslav Svoboda, ČTK

Trenér Sparty Pavel Vrba během rozhovoru před zápasem se Sigmou Olomouc.

Článek
Fotogalerie

Druhý Jablonec měl hostit čtvrté Slovácko. Hosté se v případě vítězství mohli soupeři přiblížit na jeden bod. Utkání však muselo být pro nezpůsobilý terén odloženo.

Fotbalisté Pardubic zvítězili v 18. kole první ligy v Teplicích 1:0 a díky druhému triumfu v soutěži za sebou se posunuli na sedmé místo. Výhru vystřelil nováčkovi v 51. minutě premiérovým gólem v lize Brazilec Cadu. Teplice nevyhrály čtyři kola po sobě a zůstaly na 14. pozici.

Slavie překvapivě remizovala na hřišti předposlední Příbrami 3:3, když o vítězství přišla až v páté minutě nastavení. Pražský obhájce titulu ztratil body teprve potřetí v sezoně a po sérii osmi výher.

Sparta v premiéře pod novým trenérem Pavlem Vrbou, který v týdnu nahradil odvolaného Václava Kotala, po velkém obratu vyhrála v Olomouci 3:2. Hanáci v duelu 18. ligového kola vedli 2:0 po gólech Kryštofa Daňka a Pabla Gonzáleze, ale v 57. minutě snížil Ladislav Krejčí starší a poté dvěma proměněnými penaltami otočil skóre David Moberg Karlsson. Vítězný gól dal ve třetí minutě nastavení. Za stavu 2:2 naopak González pokutový kop nedal.

Program 18. ligového kola:
Pátek
České Budějovice - Ostrava 1:0
Sobota
Zlín - Mladá Boleslav odloženo
Karviná - Opava 3:1
Bohemians - Brno 2:1
Plzeň - Liberec 0:2
Neděle
Teplice - Pardubice 0:1
Branka: 51. Cadu
Jablonec - Slovácko odloženo
Příbram - Slavia 3:3
Branky: 21. vlastní Zima, 45.+2 vlastní Kúdela, 90.+5 Voltr - 24. Olayinka, 55. Sima, 81. Kúdela z pen.
Olomouc - Sparta 2:3
Branka: 9. Daněk, 48. González - 67. a 90.+3 obě z pen. Karlsson, 57. Krejčí I

Reklama