Hlavní obsah

Fotbal prohrál s počasím. Zápas Jablonce se Slováckem odložen na neurčito

Jablonec nad Nisou
Aktualizováno

Zima na severu je složitější než jinde. A počasí se poručit nedá... Odpolední duel 18. kola první ligy mezi fotbalisty Jablonce a Slovácka byl kvůli nezpůsobilému terénu odložen. Rozhodl o tom ještě před polednem hlavní rozhodčí utkání Pavel Julínek, který z důvodu silně podmáčeného terénu na stadionu Střelnice neuznal hrací plochu za způsobilou.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Martin Nový z Příbrami a Tomáš Hübschman z Jablonce v minulém arkltickém duelu.

Článek
Fotogalerie

Jiné řešení není. Vedení soutěže utkání Jablonce se Slováckem odložilo na neurčito a o náhradním termínu bude rozhodnuto s ohledem k programu obou týmů v nejbližších dnech.

Dlouhodobé nepříznivé povětrnostní podmínky zápasu vystavily stopku.

"Po příjezdu na stadion jsem provedl kontrolu hrací plochy, kdy jsem shledal, že hrací plocha je nezpůsobilá ke hře z důvodu podmáčeného hřiště s ohledem na ochranu zdraví hráčů," cituje web jabloneckého klubu hlavního rozhodčího zápasu Pavla Julínka.

"I přes maximální úsilí našich správců hrací plochy se nepodařilo dát hřiště do způsobilého stavu. V celém týdnu bylo deštivo a před víkendem začalo mrznout a sněžit. Stejně tak v noci ze soboty na neděli," vysvětluje tiskový mluvčí klubu Martin Bergman.

"Byli jsme nastaveni tak, že se hrát bude, vše bylo na zápas nachystané. Rozhodnutí je však na hlavním rozhodčím, který má zodpovědnost za zdraví hráčů," říká Bergman s dodatkem, že se bude hledat v řádu dnů náhradní termín.

Jablonečtí místo zápasu absolvují tréninkovou jednotku.

Reklama

Související témata: