Hlavní obsah

Příbram - Slavia 3:3Senzace v Příbrami. Slavia si dala dva vlastní góly a s předposledním týmem jen remizovala

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Zima (vlastní) 1 : 0
24. Olayinka 1 : 1
45. Kúdela (vlastní) 2 : 1
55. Sima 2 : 2
81. Kúdela (penalta) 2 : 3
95. Voltr 3 : 3
Záznam online reportáže

Příbram

Neporazitelnost Slavie na ligové scéně se sice natáhla na třicet zápasů, v osmnáctém dějství nejvyšší domácí soutěže však obhájce titulu jen remizoval na hřišti předposlední Příbrami. Mohl si za to sám, neboť Zima a Kúdela si dali vlastní góly a Pražané dvakrát prohrávali. Deset minut před koncem je mohla vysvobodit penalta, jejíž úspěšnou exekucí odčinil Kúdela vlastence z první půle a skóre otočil, jenže v páté minutě nastavení domácí senzačně vyrovnali a brali nečekaný bod.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Peter Olayinka ze Slavie se raduje z gólu v utkání 18. kola Fortuna ligy proti Příbrami.

Článek

Takový dar z nebes Příbram ještě nikdy nedostala. Nejdřív vlastní gól slávistického stopera Zimy, v nastaveném čase první půle pak kuriózní vlastenec Kúdely, který určitě obletí celý fotbalový svět.

Aby ne, když podobná trefa patří spíše do sbírky kuriozit než na ligové trávníky. Kúdela totiž posílal malou domů brankáři Kolářovi, ten ovšem na kluzkém trávníku podklouzl a balon se doslova došoural za jeho záda.

Terén dělal Pražanům vůbec neskonalé problémy. „Přitom ještě půlhodiny před zápasem byl relativně v dobrém stavu," připomínal Trpišovského asistent Jaroslav Köstl vrtochy mrazivého počasí, které domácím dopomohly hned dvakrát k vedení.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Nový z Příbrami (vlevo) a Alexander Bah ze Slavie Praha během utkání 18. kola Fortuna ligy.

I Příbram, ovšem měla své vrtochy, jimiž lídrovi tabulky komplikovala život.

Po dvaceti minutách šla totiž do vedení, neboť Voltrovi dopřála slávistická obrana prostor a čas, aby poslal míč do šestnáctky, kde Zima bránící nabíhajícího Nového otevřel vlastním gólem skóre.

Domácí euforie však neměla dlouhého trvání. Hned z protiakce si Slavia vynutila rohový kop, Melichar stojící v příbramské bráně zase pomalu po čtvrt roce vytáhl centrovaný míč na břevno a důrazný Olayinka ho překonal.

Zase laciný a zbytečný gól, musel zaúpět trenér Pavel Horváth. Jeho svěřence ale rychlé vyrovnání nerozhodilo. V hlubokém bloku a s důrazným presinkem nedovolili Slavii vynutit si očekávanou převahu, natož aby ji pouštěli do šanci. A když jim hosté přispěchali na pomoc druhým vlastním gólem, měli po prvním poločase navrch.

Ovšem zase jen pár minut, protože hned po změně stran Sima bombou pod břevno skóre opět srovnal.

Příbram sice obětavou defenzivou držela nerozhodný stav a odolávala stupňující se převaze Pražanů, jenže nakonec přece jen inkasovala. Deset minut před koncem totiž sudí Hrubeš po konzultaci s videorozhodčím nařídil po faulu na Simu pokutový kop a Kúdela z penalty odčinil svůj hřích z prvního poločasu.

Slávistické trýzni však nebyl ještě konec. V nastaveném čase nejprve Sima nevyužil velkou šanci výhru pojistit, aby v páté minutě po trestném kopu hlavičkující Voltr připravil Pražany o vítězství, které se jim už vnucovalo.

FK Příbram - Slavia Praha 3:3 (2:1)
Branky: 21. vlastní Zima, 45.+2 vlastní Kúdela , 90. + 5 Voltr - 24. Olayinka, 55. Sima, 81. Kúdela z pen.  Rozhodčí: Hrubeš - Caletka, Kříž, Nový, Kvída - Petřík (video). ŽK: Lalkovič, Vilotič - Zima, Olayinka, Tecl.
Příbram: Melichar - Laňka, Kvída, Tregler, Vilotič (84. Antwi) Cmiljanovič (90. + 1 Svoboda) - Lalkovič (67. Vávra), Hájek (84. Dočekal), Nový - Zorvan - Voltr (84. Pilík). Trenér: Horváth.
Slavia: Kolář - Bah (58. Masopust), Kúdela, Zima (58. Deli), Bořil - Holeš, Provod - Sima, Stanciu (85. Traoré), Olayinka (90.Lingr) - Kuchta 90. Tecl). Trenér: Trpišovský

Reklama

Související témata: