Hlavní obsah

Zlomil prokletí Sparty. Musíme být jako Manchester United za Fergusona!

Olomouc

Jeho slova zazní fanouškům Sparty jako připomenutí lepších časů. Švédský záložník by rád, aby jeho tým získal schopnosti jednoho z nejslavnějších klubových mužstev fotbalové historie. Tak daleko ovšem Letenští zdaleka nejsou. Podstatné teď pro ně je, že při premiéře trenéra Pavla Vrby na jejich lavičce dokázali v 18. ligovém kole zvítězit v Olomouci 3:2 poté, co vymazali dvougólové manko. A právě David Moberg Karlsson proměněním dvou penalt zlomil jedno prokletí, jež Spartu v sezoně sráželo.

Foto: Jaroslav Svoboda, ČTK

Střelec vítězného gólu David Moberg Karlsson ze Sparty (uprostřed).

Článek

Černá série nabobtnala do nebývalých rozměrů. Včetně přátelských zápasů kopala Sparta v sezoně až do neděle osm penalt. Proměnila však jednu jedinou.

David Moberg Karlsson na uvítanou Pavla Vrby využil hned dvě v jednom utkání. Druhá ve třetí minutě nastavení byla vítězná.

Své dojmy popsal v rozhovoru pro klubovou televizi.

O dramatickém duelu - „Nahoru dolu. Udělali jsme hodně chyb. Ale přišel nový trenér, přinesl nové myšlenky. Budeme potřebovat trochu víc času, abychom všechno dokázali přenést na hřiště. Ale vyhráli jsme, takže jsme spokojení."

O změně s příchodem nového trenéra- „Měl tři dny s týmem, což není moc času. Ale řekl bych, že dokáže dát jasně najevo, co od nás na hřišti chce. Až budeme mít společně víc času, projeví se to a bude to skvělé."

O kritickém vývoji, když prohrávali 0:2 - „Jsme Sparta, musíme být něco jako Manchester United za Fergusona, když dokázali takové zápasy otáčet. Věřili jsme si, i trenér nám pořád říkal, že jsme skvělý tým se skvělými individualitami. Takže myslím, že ani za stavu 0:2 jsme neztratili víru. Projevila se."

O dvou proměněných penaltách po neúspěšné sérií - „Já předchozí nekopal, takže moje sebevědomí série neovlivnila. Chce to mentální sílu. V Olomouci obzvlášť, protože mě celý zápas bolela hlava. Ale myslím, že v tomhle jsem silný a doufám, že přidám spoustu dalších branek."

Reklama

Související témata: