Hlavní obsah

Leden patřil sešívaným. Ocenění pro Kuchtu a Trpišovského

Praha
Aktualizováno

Fanouškovské hlasování o nejlepšího hráče a trenéra fotbalové Fortuna ligy za měsíc leden ovládli zástupci pražské Slavie. Ocenění putuje za sedmigólovým kanonýrem Janem Kuchtou a jeho lodivodem Jindřichem Trpišovským. Pod koučovým vedením neztratili Pražané v úvodním měsíci nového kalendářního roku ani bod, navzdory komplikacím, které lídra postihly během krátké zimní přestávky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalista Slavie Jan Kuchta slaví gól.

Článek

Čtyři lednové zápasy, sedm vstřelených branek a jako bonus první ligový hattrick. Čtyřiadvacetiletý útočník Jan Kuchta vlétl po krátké zimní přestávce do jarní části soutěže ve velkém stylu. I díky jeho střelecké formě neztratila vedoucí Slavia minulý měsíc jediný bod a nadále kraluje bez jediné porážky tabulce.

Pražané vstoupili do nového kalendářního roku domácím obratem proti olomoucké Sigmě. Úřadující mistr zvítězil 3:1 a Kuchta se na triumfu podílel dvěma zásahy. Vítěznou trefu obstaral také o týden později na hřišti Karviné, kde vyhráli sešívaní stejným výsledkem.

Utkání, na které zřejmě nikdy nezapomene. Psal se 27. leden a Kuchta zaznamenal na půdě Zlína svůj premiérový hattrick v nejvyšší soutěži. Pod slavistickou kanonádu 6:2 se podepsal třemi góly a jednou asistencí. Perfektní (půl)měsíc pak dokonal někdejší mládežnický reprezentant ve šlágru 17. kola, kdy se v souboji dvou tehdy nejlepších týmů soutěže trefil i do sítě druhého Jablonce.

"Díky spoluhráčům, mám báječný servis, což se pak proměňuje úplně samo. Hlavně jim patří dík za přihrávky a já už jsem od toho, abych je proměnil," říká Kuchta.

„Sebevědomí mám, ale pořád pokračuji ve své cestě, hlavně v pracovitosti. Jedna vlaštovka jaro nedělá. Jsem rád, že góly dávám, ale příští týden to může být úplně jiné. Jsem hrozně šťastný, že klukům pomáhám," dodává.

Jindřich Trpišovský vede obhájce ke třetímu mistrovskému titulu v řadě. Během zimní pauzy byl přitom trenér nucen se svými svěřenci řešit nečekaný problém. Slavia měla 3. ledna odletět na soustředění do Portugalska, pozitivní testy na covid-19 ale plány mistra na poslední chvíli zhatily. Trpišovský tak musel narychlo vymyslet náhradní program a připravovat okleštěný tým v domácích podmínkách. Čekalo se, v jaké formě se Pražané po nákaze na soutěžní trávníky vrátí. A jejich lednové výsledky daly sbohem všem pochybám.

Reklama

Související témata: