Hlavní obsah

Pardubice - Ostrava 3:2Cenné první trefy! Jeřábek s Čihákem hlavičkovali a Pardubice skolily Baník

MinutaMin. Tým Hráč Akce
41. Jeřábek 1 : 0
74. Čihák 2 : 0
76. Tetour 2 : 1
87. Huf 3 : 1
90. Stronati 3 : 2
Záznam online reportáže

První ligové zásahy Jana Jeřábka a Filipa Čiháka nasměrovaly fotbalisty Pardubic k cennému triumfu nad Ostravou. Baník sice manko mocně dotahoval, na bodový zisk ale v sobotu nedosáhl. V Ďolíčku nakonec prohrál 2:3. Stínem duelu byla zranění domácích hráčů Cadua a hlavně Čiháka, který byl po ošklivém střetu transportován ze hřiště na nosítkách.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Radost hráčů Pardubic po gólu do sítě Baníku.

Článek

Pardubičtí byli během první půle daleko aktivnější a vypracovali si několik slibných příležitostí. Hned zkraje vystrašil Laštůvku ranou z dvaceti metrů Cadu. Vzápětí zase krásně pálil zpoza šestnáctky Černý, jenže brankář Baníku bravurně vyškrábl míč na roh. Ostřílený útočník Pardubic pak ještě o pár minut později připravil ve vápně balon pro Hlavatého, ale Laštůvka byl znovu připraven.

Ostrava bez Azeveda, vykartovaného Jánoše a zraněného Fleišmana hrozila jen ze standardních situací. Pokorný po rohu hlavičkoval vysoko nad. Ve 34. minutě se blýskl opět Cadu, jenž se probil do šestnáctky, střílel po zemi k pravé tyči a domácí už málem zvedali ruce nad hlavu. Laštůvka ovšem předvedl famózní zákrok.

Když už to vypadalo, že oba celky odejdou do kabiny s nerozhodným skóre, přišel ve 41. minutě Surzynův rohový kop. Jeřábek si vyskočil a hlavičkoval přesně na zadní tyč. Pro kapitána Východočechů, jenž před týdnem oslavil 37. narozeniny, to byla vůbec první trefa v nejvyšší soutěži.

Premiéra Nigerijce Sora

Trenér Kozel o pauze stáhl ze hřiště Španěla Menu, kterého nahradil Zajíc a debut ve Fortuna lize si odbyl také mladý Nigerijec Sor. Baník zvýšil aktivitu a z první vážnější šance málem srovnal, když Boháč vyrazil pokus Šašinky.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Zleva Jan Prosek z Pardubic a Daniel Holzer z Ostravy.

Pravidlo nedáš dostaneš mohlo záhy platit i v Ďolíčku. Po centru z pravé strany se k hlavičce dostal osamocený Kostka, zamířil ale nad břevno. Přesto se parta trenérů Krejčího a Novotného pojistky dočkala.

Po rohovém kopu Surzyna umístil míč hlavou k tyči Čihák a bylo to 2:0. Jedenadvacetiletý stoper se radoval z premiérového zásahu mezi elitou, o čtyři minuty později se však o 21letého stopera celý Ďolíček velmi strachoval. Po srážce s brankářem Boháčem totiž zůstal ležet na zemi a z hrací plochy byl po několika minutách transportován na nosítkách stejně jako chvíli předtím Brazilec Cadu.

U Botiče se zdálo být rozhodnuto, jenže uběhla pouze minuta a Baník byl zpátky ve hře. Sor hezky prošel do vápna, uvolnil Tetoura a ten střelou k levé tyči rozvlnil síť.

Na vyrovnání však Baník nedosáhl. Surzyna ještě vychytal Laštůvka, vzápětí však dostal balon do úniku Huf, jenž Pardubické svým šestým gólem v sezoně uklidnil. Na jejich triumfu už nic nezměnil ani ostravský gól v nastavení z hlavy Stronatiho, jenž využil centr Nizozemce Ndefeho.

20. kolo první fotbalové ligy (hráno v Praze v Ďolíčku):
FK Pardubice - Baník Ostrava 3:2 (1:0)
Branky: 41. Jeřábek, 74. Čihák, 87. Huf - 75. Tetour, 90.+1 Stronati. Rozhodčí: Franěk - Hrabovský, Hock - Julínek (video). ŽK: Toml, Ewerton (oba Pardubice). Bez diváků.
Pardubice: Boháč - Prosek, Čihák (81. Šejvl), Toml, Surzyn - Jeřábek - Cadu (57. Ewerton), Tischler, Hlavatý (81. Solil), Kostka - Černý (67. Huf). Trenér: Novotný.
Ostrava: Laštůvka - Fillo, Pokorný, Stronati, Ndefe - Buchta (55. Sor), Mena (46. Zajíc), Kaloč (70. Drozd), Tetour, Holzer (80. Juroška) - Šašinka (80. Svozil). Trenér: Kozel.

Reklama

Související témata: