Hlavní obsah

Zlín - Sparta 0:3Vrba oslavil 250. zápas v české lize pohodovou výhrou na Letné

MinutaMin. Tým Hráč Akce
20. Karabec 0 : 1
50. Hancko 0 : 2
50. Kozák 0 : 3
Záznam online reportáže

Není Letná jako Letná. Fotbalisté pražské Sparty si nicméně počínali na stejnojmenném stadionu jako doma. V utkání 20. ligového kola porazili Fastav 3:0 a přiblížili se k vedoucí Slavii na sedm bodů. Trenér Pavel Vrba odkoučoval 250. zápas v české lize a také do třetice dovedl Spartu k zisku tří bodů. Se Zlínem ještě nikdy neprohrál, ze sedmi duelů proti němu ztratil jen dva body za jednu remízu. Ševci nezvítězili již 10 kol po sobě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Dávid Hancko se raduje z proměněné penalty ve Zlíně.

Článek

Čtyři absence na straně zlínské, hned devět na sparťanské. Pražané znovu museli výrazně přesypat základní sestavu. Kvůli pozitivnímu testu na covid-19 navíc přišli také o Karlssona, který ve dvou předchozích kolech pod Vrbou nasázel hned pět ze sedmi gólů Sparty.

Duel na zlínské Letné nicméně favorit zahájil solidně. Hned v 5. minutě Hancko vysunul do sóla Wiesnera, který se však spolehl hlavně na sílu a Dostála neprostřelil.

Hosté byli při chuti, Ševci se spoléhali jen na standardky. Jednu z nich ovšem zle pokazili a Pavelka hrající s kapitánskou páskou stál u zrodu gólové akce. Krejčí starší naservíroval zpětnou přihrávkou míč Karabcovi a sedmnáctiletý mladík svou druhou ligovou trefou otevřel skóre.

Nepohodu Zlína věrně ilustroval Matějov, který v rohu šestnáctky zbytečně podkopl Plavšiče a sudí Orel nařídil pokutový kop. Míč si vzal trochu překvapivě Hancko, ale jistou exekucí dal zapomenout na velké penaltové trápení, které utnul až Karlsson dvěma brankami v Olomouci. Také pro Hancka šlo o první gól v sezoně.

Jestliže domácí v kabině spřádali plány na obrat, chvíli po přestávce se jim ještě přitížilo. Kozák makal na velké ploše a domácí brankář ho uctivě odměnil. Dostál riskantně otálel s odkopem, zkušený útočník ho zaskočil a rychlým skluzem snadno poslal míč do prázdné brány.

Ševcům nebyl gól přán, Jawo ani ze dvou metrů míč do zcela prázdné branky nedopravil.

Ligového debutu se dočkal sparťan Ondřej Novotný. Hned po pár sekundách poslal míč do sítě a jen těsný ofsajd centrujícího Krejčího staršího mu překazil pozoruhodný debut.

Fotbalová liga - 20. kolo:
Fastav Zlín - Sparta Praha 0:3 (0:2)
Branky: 20. Karabec, 36. z pen. Hancko, 49. Kozák. Rozhodčí: Orel - Kříž, Šimáček - Marek (video). ŽK: Jawo - Pavelka, Vitík, Kozák, Krejčí mladší, Krejčí starší. Bez diváků.
Zlín: Dostál - Cedidla, Simerský, Buchta, Matejov (64. Fantiš) - Hlinka (46. Dramé), Conde, Janošek - Jawo, Poznar (87. Toutou), Janetzký (64. García). Trenér: Páník.
Sparta: Nita - Wiesner, Vitík, Čelůstka, Hancko - Plavšič (90. Hanousek), Pavelka, Karabec (77. Souček), Ladislav Krejčí mladší, Ladislav Krejčí starší (90. Polidar) - Kozák (85. O. Novotný). Trenér: Vrba.

Reklama

Související témata: