Hlavní obsah

Outsider utnul hned tři série. Nejslabší výkon roku, hudroval trenér po nečekaném kolapsu

Praha

Drsné procitnutí zažili fotbalisté Českých Budějovic. Po zimní pauze byli až do neděle neporaženi, v předešlých čtyřech zápasech vůbec neinkasovali a doma navíc nenašli přemožitele v šesti minulých duelech. Spanilou sérii Jihočechů utnula v neděli při 20. dějství nejvyšší soutěže poslední Opava.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva Tomáš Čvančara z Opavy a Martin Králik z Budějovic.

Článek

„Podali jsme nejhorší výkon letošního roku. V naší hře byly nepřesnosti, chybovali jsme v rozehrávce a vůbec neplnili taktický plán. A když už se zdálo, že budeme mít alespoň bod za remízu, vyrobíme fatální chybu," vracel se David Horejš, trenér Českých Budějovic, k okamžiku z 88. minuty, kdy Jihočeši přišli po 533 minutách o neprůstřelnost.

Opavský Matěj Helešic z pravé strany poslal vysoký centr do pokutového území Jihočechů. Sice nenašel žádného ze spoluhráčů, jenže Pavel Novák nešťastně prodloužil balon hlavou za sebe a hostující obránce David Březina jej trknul hlavou za záda bezmocného Drobného.

Jihočeši tak ztratili nejen sérii bez inkasovaného gólu a letošní neporazitelnost, přišli rovněž o domácí nepřemožitelnost . „Úplně největším zklamáním je, že jsme za devadesát minut proti poslednímu týmu soutěže nedokázali ze hry vystřelit na branku," hudroval Horejš, jehož tým postrádal za karty potrestaného Talověrova, v předešlém kole vyloučeného Skovajsu a brzy navíc musel oželet i schopnosti zraněného útočníka Ledeckého.

„Pochopitelně se jednalo o nepříjemný zásah. Ale náš problém byl jiný. Směrem dopředu jsme předvedli hrozně málo, kazili jsme rozehrávku ve středu pole, kde nás Opava přehrávala. Naše koncentrace byla nulová," zlobil se Horejš, jehož tým nedokázal nedělního přemožitele porazit v žádném z posledních čtyř utkání, a dokonce ani jednou obranu slezského klubu nepřekonal.

Reklama