Hlavní obsah

Fanoušci Bohemky na štaflích? Perfektní! Konečně jsem si připadal jako na fotbale

Praha

Před rokem se rozešel ne v úplně dobrém s Libercem, přesunul se do Olomouce. Záložník Radim Breite se stal rychle oporou mužstva, které prahne po pohárech. V sobotu zažil se Sigmou euforii, vítězný gól proti Brnu vstřelil tým v nastaveném čase.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radim Breite ze Sigmy Olomouc.

Článek

Gól posvětil až videorozhodčí. Ulevilo se vám?

Napětí bylo obrovské. Myslím, že bychom byli hodně zklamaní, pokud by neplatil. Asistenti rozhodčího mají při takových situacích těžkou pozici. V reálu vidíte většinou všechno jinak než když si stejný moment prohlédnete na videu. Je dobře, že pro tyto okamžiky existuje VAR. Je pro nás strašně důležité, že máme tři body. Utkání příliš krásné nebylo, ale tak to někdy bývá.

Je triumf nad Brnem velkou úlevou? Z posledních dvanácti zápasů v lize jste vyhráli teprve podruhé.

Série nebyla dobrá, uhráli jsme v ní vysoký počet remíz. Možná kdybychom v těch dvanácti zápasech třikrát prohráli a dvakrát vyhráli, bylo by to daleko lepší. Body po remízách nepřibývají. Z venku je plichta dobrá, ale doma je ztrátou.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Autor jediné branky Mojmír Chytil z Olomouce oslavuje s olomouckou lavičkou.

S devíti nerozhodnými výsledky jste remízovými králi ligy. Proč jich je tolik?

Na podzim jsme ztratili v závěrech spoustu zápasů, které jsme měli rozehrané na vítězství. Pardubice, Příbram, České Budějovice. Stál za tím vždycky řetězec chyb. Ze začátku soutěže jsme těsně vyhrávali, potom jsme bohužel začali ztrácet. O to víc je důležité, že jsme Brno porazili. Vrátili jsme se do hry o evropské poháry.

V Olomouci jste přesně rok od chvíle, kdy jste se rozešel s Libercem. Hodnotíte přestup na Hanou zpětně jako správný krok?

Tohle je těžké soudit. Když vezmu Liberec, tomu se prostě bude dařit vždycky. U Nisy je nějaké krásné kouzlo. Ať tým vede jakýkoli trenér, Slovanu se daří. V létě třeba Liberec zvládnul postup do Evropské ligy, v klubu se drží štěstí. V Sigmě tohle prostě není. V nadsázce, otočíte se a dostanete gól ze všeho. Tohle jsem v Liberci nezažíval. Pan Karl (pozn. - majitel Slovanu) má nějaké svoje štěstíčko.

Říká se, že jste pod Ještědem nenašel společnou řeč s trenérem Hoftychem. Cítíte v sobě ještě malou křivdu?

Já jsem ji necítil ani předtím Jen jsem se nechtěl k odchodu vyjadřovat. Tohle je prostě fotbal.

Jak se vám s přítelkyní a malou dcerkou Nelou v Olomouci žije?

Krásně. Jsme tady přesně rok a je všechno zavřený.(smích) Mrzí nás to, protože město je krásné, moc jsme toho ale nepoznali.

Koronavirová doba s sebou nese prázdné stadiony. Zvykl jste si už?

Bez fanoušků jsou zápasy pochopitelně jiné. Na druhou stranu musíme být rádi, že můžeme vůbec hrát. Před týdnem na Bohemce stála spousta domácích fanoušků za nízkou tribunou na štaflích. Byli perfektní, řvali i na nás. Konečně jsem si připadal jako na fotbale.

Reklama

Související témata: