Hlavní obsah

Už je to frustrující. Slušný výkon, ale zase těsná prohra, trápí zaskakujícího kapitána Zbrojovky

Brno

Vzhledem k absencím mnohem zkušenějších parťáků Dreksy a Pernici vedl brněnské fotbalisty v ligovém zápase s Plzní s kapitánskou páskou na ruce. Zbrojovka prohrála už druhé utkání v řadě těsně 0:1, a tak stoper Jakub Šural netajil obrovské zklamání.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Jean-David Beauguel (vpřadu) z Plzně a Jakub Šural z Brna.

Článek

Mohli jste podle vašeho názoru obrat favorizovanou Plzeň o body?

Jsem přesvědčený, že s trochou štěstí ano. Plzeňští si sice vytvořili víc nadějných situací než my, ale nakonec dali rozhodující branku po závaru, nikoli z vyložené šance. To mě štve nejvíc.

Vy jste si taky připravili střelecké příležitosti. Vy osobně jste měl na hlavě tu největší...

Je to tak. Mohl jsem vyrovnat na 1:1, ale bohužel jsem poslal míč plzeňskému brankáři Staňkovi přímo do náruče.

Mohl jste něco udělat líp?

Bylo to složité. Nabíhali jsme na centrovaný balon společně s Tondou Růskem. Předpokládal jsem, že zakončí on, ale míč minul. Já jsem neměl už moc času zamířit, prostě jsem do balonu jen trkl. Dopadlo to tak, jak to dopadlo.

Změnili jste systém hry se třemi stopery na klasickou čtyřčlennou obrannou formaci. Jak vám to vyhovovalo?

Bylo to tak trochu vynucené tím, že Luďa Pernica, který u nás hostuje z Plzně, nemohl proti Viktorce nastoupit. Pavel Dreksa skončil pro změnu v karanténě. Takže jsme ve středu obrany nastoupili s Honzou Hlavicou, a až na ten jeden okamžik jsme to snad zvládli. Jako služebně starší jsem se snažil ujmout dirigentské role.

Není už to frustrující ztrácet body v utkáních, v nichž jste herně zanechali velmi slušný dojem?

Je. Podobně jsme přišli o plichtu i před týdnem v Olomouci. A předtím jsme Zlín jasně přehráli, ale byla z toho jen bezbranková remíza. Po zbytek víkendu se pak vždycky cítím hrozně. Až když se v pondělí zase sejdeme na tréninku, trochu to ze mě s vidinou dalšího duelu spadne.

Věříte pořád v záchranu?

Jasně že věřím. Uděláme pro ni maximum. Do konce sezony zbývá ještě dost zápasů.

Ve 24 letech jste byl zřejmě nejmladším kapitánem v historii Zbrojovky...

Vyplynulo to z toho, že Dreksa ani Pernica nebyli k dispozici, a já jsem asi v Brně ze všech nejdéle. Ujal jsem se této role rád, ale není to zase tak důležité. Pro nás je klíčové, abychom začali sbírat body, a nikoli to, kdo má pásku na ruce.

Před dalším ligovým duelem v Karviné vás ještě čeká ve středu pohár v Teplicích. Jak k utkání na severu Čech přistoupíte?

Nemáme zase tak široký kádr, abychom mohli sestavu nějak výrazně protočit. Takže uvidíme, jak to trenéři vymyslí.

Reklama

Související témata: