Hlavní obsah

Teplice - Opava 3:1Severočeši slaví první jarní ligové vítězství

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Moulis 1 : 0
45. Nešický 1 : 1
62. Kodad 2 : 1
82. Mareš 3 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Teplic se dočkali. Na osmý pokus po zimní pauze slaví vítězství, když v sobotním utkání 22. kola porazili doma Opavu. Vítěznou branku vstřelil při debutu v základní sestavě v nejvyšší soutěži Ladislav Kodad, teplický odchovanec.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Pavel Moulis a David Černý z Teplic se radují z gólu.

Článek

Severočeši do zápasu skvěle vstoupili, když už ve 3. minutě Trubačův centr z pravé strany lehce špičkou kopačky tečoval Moulis přesně k tyči opavské branky.

Domácí borci byli mnohem aktivnější. Na mimořádně těžkém terénu, kdy vedení balonu bylo prakticky nemožné stejně jako přihrávka bez změny směru kvůli zničenému trávníku, se Teplice dostávaly relativně snadno do gólových šancí. Jenže hráči Teplic bojovali s bídnou koncovkou.

Po Marešově centru z pravé strany na velké vápno Opavy sice balon skončil na kopačce hostujícího Hellebranda, ale ten si nedokázal poradit se zpracováním, a tak se dostal k balonu Fortelný, nicméně pálil přímo do náruče připraveného brankáře Fendricha.

Následně pak Fortelný přesně našel na levé straně Moulise, ale ten z hranice velkého vápna pálil jen do břevna. A když balon po rychlém výpadu z levé strany putoval od Černého k Moulisovi přihrávajícímu na Trubače, pálil domácí záložník ze vzdálenosti pokutového kopu ve vyložené pozici mimo.

Hosté s výjimkou náhodné a mimořádně nepřesné střely Smoly nebyli nebezpeční. Jenže těsně před pauzou Žídek z levé strany hodil dlouhý aut, který prodloužil hlavou Smola, na malém vápně Teplic si Trubač s Černým dávali přednost při odkopu a Nešický pohodlně srovnal.

Minuty bezprostředně po pauze se odehrávaly v režii Teplic. Jenže Černý pálil z hranice velkého vápna vysoko nad branku, když pak Kodad z pravé strany našel přesným pasem Trubače, domácí borec poslal balon v další výborné pozici mimo. Přetažený přímý kop pak Mazuch hlavou vrátil na malé vápno, jenže Gabriel trknul merunu jen do rukou připraveného Fendricha.

Po další akci už však domácí slavili. Na levé straně výborně zakombinovali, Moulis poslal do pokutového území Opavy přetažený centr a Kodad prvním ligovým gólem v životě při debutu v základní sestavě v nejvyšší soutěži zařídil Severočechům vedení - 2:1.

Opava nebyla schopná reagovat. Na vyrovnání pomýšlet nemohla, protože si kloudnou šanci k ohrožení Čtvrtečky nevytvořila. A když Mareš přesně zakončil rychlý brejk, získaly Teplice klid.

Opava potvrdila, že na severu Čech se jí dlouhodobě nedaří, protože v žádném z posledních deseti duelů tam nikdy nezvítězila. Po sobotní prohře zůstává přikovaná na dně tabulky.

Fotbalová liga - 22. kolo:
FK Teplice - SFC Opava 3:1 (1:1)
Branky: 3. Moulis, 62. Kodad, 82. Mareš - 45. Nešický. Rozhodčí: Marek - Kříž, Hock - Adámková (video). ŽK: Kodad, Jukl - Nešický. Hráno bez diváků.
Teplice: Čtvrtečka - Vondrášek, Gabriel, Mazuch, Černý - Fortelný (60. Žitný), Jukl - Kodad (78. Macej), Trubač (78. Mareček), Moulis (86. Řezníček) - Mareš (86. Droehnle). Trenér: R. Kučera.
Opava: Fendrich - Březina, Kulhánek, Žídek - Mondek (83. Hrabina), Nešický, Hellebrand (83. Rataj), Schaffartzik, Helešic (34. Kania) - Smola, Čvančara (76. Dedič). Trenér: Skácel.

Reklama

Související témata: