Hlavní obsah

Teplice nastartoval bod s lídrem. Vítěznou trefu zařídil zelenáč

Praha

Korunovali skvělý týden. Nejprve si přivezli bod z Ostravy, pak vybojovali postup v pohárové soutěži přes Brno a v sobotu se fotbalisté Teplic dočkali první ligové výhry po zimní pauze. Porazili Opavu a sestupovým příčkám se tak Severočeši vzdálili na osm bodů.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Pavel Moulis a David Černý z Teplic se radují z gólu.

Článek

„Od zápasu proti Slavii, kdy jsme doma remizovali, cítím v šatně velkou proměnu. Kluci si vyzkoušeli, že za dobrou práci v defenzivě jsou odměněni. Mužstvo od té doby pracuje velmi dobře. Už při utkání na hřišti Baníku nám chyběl kousíček k vítězství. Teď budeme mít větší klid. Chceme se hlavně rychle dostat ze sestupového pásma," říkal po triumfu nad Opavou trenér Teplic Radim Kučera.

„Remíza v duelu se Slavií nás nakopla, protože jde o soupeře, s nímž body nedělá každý. Ujistili jsme se, že fotbal hrát umíme. Psychicky jsme si ohromně pomohli. Hlava hraje hodně důležitou roli," přemítal Pavel Moulis, záložník Teplic, který vstřelil první gól souboje s Opavou, a pak přihrál na vítězný Kodadův.

Kučera nijak neskrýval, že od triumfu nad Opavou očekává zlom k lepšímu. Vždyť do soboty v lize po zimní pauze Teplice nevyhrály jediný duel. „Po podzimu přišlo hodně nových hráčů. Jablonec nás nachytal při prvním utkání v nedbalkách a pětibrankový příděl s mužstvem zacloumal. Všechno do sebe nesedlo hned. Dělali jsme chyby, za něž jsme pykali. Ale teď minely minimalizujeme, kluci získávají větší jistotu a tím naše výkony rostou," pochvaloval si teplický trenér.

Triumf nad posledním týmem soutěže se však nerodil lehce. Severočeši rychle vedli, zápasu jasně dominovali, jenže zahazovali jednu šanci za druhou. „Při zápase nebývám nervózní, ale když jsem viděl průběh utkání, tak jsem trošku nervozitě přeci jen propadal. Závěr poločasu jsme nezvládli a já čekal, jestli s týmem inkasovaná branka zacloumá," vracel se Kučera k trefě Opavského Nešického z posledních vteřin první půle. Nicméně po pauze Severočeši potvrdili dominanci z první půle.

Vítěznou trefu přitom obstaral Ladislav Kodad, který nastoupil v ligovém utkání poprvé v základní sestavě a mezi elitou si připsal premiérovou trefu. „Pečetil náš postup už ve středu v poháru proti Brnu. Chtěl jsem ukázat klukům v kádru, že šanci na základ má každý. Nejsem trenér, který by přehlížel pracovitost v tréninku. Nebyl důvod ho nepostavit po dobrém výkonu proti Brnu," vysvětloval Kučera, proč se nebál dát příležitost dvaadvacetiletému mladíkovi s minimálními ligovými zkušenostmi v tak důležitém utkání.

Reklama

Související témata: