Hlavní obsah

Kanonýra Siegla v Příbrami nechtějí

PŘÍBRAM

Fotbalový kanonýr Horst Siegl, nejlepší aktivní ligový střelec, končí v Příbrami. Překvapivý krok dvanáctého celku ligové tabulky je součástí širší obměny hráčského kádru. Marila se po nevydařeném podzimu zbavuje také Ivana Martinčíka a Jana Bergera mladšího. Pokud nepřistoupí na novou smlouvu s horšími podmínkami, odejde i Vlastimil Svoboda.

Foto: ČTK/David Veis

Horst Siegl (ve žlutém dresu) v Příbrami skončil.

Článek

Čtyřiatřicetiletý Siegl má na kontě už 388 ligových utkání, v nichž nastřílel 160 branek. Jenže podzim mu v Příbrami moc nevyšel. Nehrál pravidelně a vsítil jen dva góly. Ty zaznamenal navíc v úvodu soutěže, pak marně hledal formu. "Horst potřebuje pravidelně hrát. A tady by tomu tak v konkurenci jiných hráčů nemuselo být," vysvětlil pro ČTK Sieglův odchod šéf klubu Jaroslav Starka.

Siegl přišel do Příbrami před dvěma lety ze Sparty, kde byl odepsán jako nepotřebný. Od té doby byl tradičním členem základní sestavy, dokonce plnil roli kapitána. Po příchodu trenéra Františka Kopače, který nahradil Jozefa Chovance, ale už dostával méně prostoru.

:. ANKETA
Počíná si vedení Příbrami správně, když se zbavuje nejlepšího aktivního střelce ligy? Hlasujte na konci článku.

Svoboda zatím nepodepsal

Odejít bude muset zřejmě i 31letý Vlastimil Svoboda. Pokud chce v týmu zůstat, musí přijmout novou smlouvu s jinými podmínkami. Podpis smlouvy se vleče, protože Svobodovi nabídli v Příbrami horší podmínky.

Svoboda toho na podzim příliš nenahrál. Nastoupil v pouhých sedmi utkáních, v nichž odehrál 310 minut a nevstřelil ani jeden gól.

Reklama

Související témata: