Hlavní obsah

Zklamaný Dostálek: Náš největší problém? Proměňování šancí

Už sedm kol Zbrojovka nevyhrála a dál se topí na sestupových příčkách. V důležité záchranářské bitvě v Příbrami měla ke třem bodům hodně blízko, ale nakonec se musela smířit jen s jedním bodem, který v její situaci prakticky nic neřeší.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Trenér Brna Richard Dostálek.

Článek

„Přijeli jsme s tím, že potřebujeme a chceme vyhrát. Věřili jsme, že na to máme sílu. Zase jsme ale nedokázali hrát fotbal po celých devadesát minut zodpovědně a koncentrovaně. V první půli jsme soupeře přehráli a měli jsme v něm zápas rozhodnout, abychom mu už nedali šanci. To se nestalo. Po změně stran jsme se nechali zatlačit, vyrovnávacímu gólu předcházela naše chyba. I po něm jsme si vytvořili situace, po jejich proměnění bychom zápas zvládli za tři body. Neproměnili jsme je, takže odjíždíme zklamaní jen s jedním bodem," konstatoval po utkání kouč Zbrojovky Richard Dostálek s tím, že do posledního okamžiku se jeho tým snažil o vítězství.

Změna trenéra domácích hosty nezaskočila. „Byli jsme připravení na hru na tři i čtyři obránce, nabádali jsme hráče, aby byli koncentrovaní, protože s novým trenérem přichází i nový impulz. Bohužel se znovu ukázal náš největší problém, kterým je proměňování brankových příležitostí, proto nejsme schopní dát víc než jeden gól, což nás sráží. Pravdou je, že někdy nám chybí i kousek štěstí, pár centimetrů. Samozřejmě to má vliv na psychiku hráč, kteří jsou pod obrovským tlakem už několik měsíců. To se pochopitelně na nich projeví, proto jsme tam, kde jsme," dodal.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hráči Brna se radují z úvodního gólu.

Brno vstřelilo gól už v první dvacetiminutovce. Po přezkoumání VAR ale nebyl pro ofsajd uznán... „Já jsem byl možná jediný z realizačního týmu, kdo neslavil branku. Tušil jsem, že situaci bude VAR přezkoumávat. Čekal jsem, jestli bude gól uznán nebo ne. Nebyl. Po zkušenostech s VAR vím, že radovat se předčasně není dobré. Gól, který byl uznán, jsme dali o chvíli později, ale na vítězství nakonec nestačil," litoval Dostálek.

Reklama

Související témata: