Hlavní obsah

Zahraničí? Sparta nabízí Hložkovi novou smlouvu! Pět talentů si již pojistila

Praha
Aktualizováno

Takový talent dlouho neudržíte, slyší na Letné často. Fotbalová Sparta se nicméně nevzdává a hodlá s Adamem Hložkem prodloužit smlouvu. Jednání o prodloužení kontraktu už podle sportovního ředitele Tomáše Rosického zahájila. Klub každopádně oznámil uzavření nových kontraktů s mladými hráči. Na prodloužení smluv se vedení domluvilo s Ladislavem Krejčím mladším, Martinem Vitíkem, Tomášem Wiesnerem, Adamem Gabrielem a Františkem Kotkem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha Adam Hložek a Lukáš Juliš oslavují gól na 3:1 v utkání se Zlínem.

Článek

Pojistili si budoucnost. Talentům s novými smlouvami je pohledem věku 21, 18, 23, 19 a 22 let. Nikdo z nich není na hostování. Všichni aktuálně působí v áčku. Někteří z nich už se stali pevnou součástí sestavy, další s prvním letenským týmem trénují.

„Progres našich talentů, ať už jsou v A-týmu, béčku, na Strahově v akademii, nebo na hostování, hodně sledujeme. Budoucnost klubu představují do velké míry mladí hráči, kteří se pravidelně zlepšují, a jejich vývoj jde správnou cestou. Nesoustředíme se proto jen na vyjednávání s těmi, kterým končí smlouvy, ale průběžně připravujeme nové kontrakty pro hráče, u kterých sledujeme progres," vysvětluje na klubovém webu sportovní ředitel Tomáš Rosický.

"Dalším krokem v naší strategii bude ambice prodloužit smlouvu s Adamem Hložkem. Jednání o prodloužení smlouvy už jsme zahájili," avizuje.

Nejlepším fotbalovým starším dorostencem byl opět zvolen Adam HložekVideo: FAČR

Osmnáctiletý talent láme mládežnické rekordy, už se probil do reprezentačního áčka. Očekávalo se, že po skončení sezony Hložek zamíří do zahraničí, kde je o něj velký zájem.

V době největšího rozletu ovšem jeho kariéru v říjnu přibrzdila únavová zlomenina, na hřiště se pomalu vrací až v posledních dnech a musí dohánět fyzické i herní manko. Hložek proto nebyl nominován ani do národního týmu, ani na EURO do 21 let. Trenéři mu dali čas, aby se postupně mohl vrátit do formy.

Prodloužení smlouvy se svým klenotem by bylo pro Spartu zásadním krokem.

Složitá doba pro talenty

Jisté je, že výchovu talentů výrazně komplikuje zastavení mládežnických soutěží kvůli pandemii.

„Pro kluky z mládežnických výběrů je teď sice obecně složitá doba, nehrají zápasy, v poslední době většina trénuje téměř jen individuálně. Měli by však vnímat, že nám na práci s talentovanými hráči záleží, mělo by to pro ně představovat velkou motivaci," poukazuje Rosický.

Ladislav Krejčí mladší, Martin Vitík, Tomáš Wiesner, Adam Gabriel a František Kotek představují více než slušnou várku.

Krejčí je třetí nejlepší střelec týmu napříč soutěžemi. Na Letné podepsal nový kontrakt do roku 2025.

„O využití mladých hráčů v A-týmu pravidelně debatujeme s Pavlem Vrbou. Do tréninkového režimu jsou zapojení i další mladí kluci, teď v reprezentační pauze bude příležitost, aby se kouč seznámil s dalšími strahovskými talenty," uzavírá sportovní ředitel.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama