Hlavní obsah

Letná viděla kanonádu! Baník nedal penaltu a má bod, Slovácko slaví, Sigma selhala

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Sigmy Olomouc v úvodním sobotním duelu 25. kola Fortuna ligy prohráli s nováčkem z Pardubic 0:1. Výhru Východočechů zařídil chvíli před koncem přesnou trefou Ewerton. Opava sice vedla doma nad Slováckem, jenže favorit v závěru dvěma trefami skóre otočil. Vyhrál 2:1 a poskočil na průběžné třetí místo. Liberec hrál doma s Baníkem 0:0. Blíž k vítězství měla Ostrava, ale Stronati ve 39. minutě nedal penaltu. Sparta nastřílela Teplicím sedm branek, vyhrála 7:2 a hattrickem se blýskl Ladislav Krejčí mladší.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský kanonýr ze zápasu s Teplicemi - Ladislav Krejčí mladší.

Článek
Fotogalerie

Olomouc v bitvě s nováčkem z Pardubic potvrdila, že se jí v poslední době na domácím hřišti moc nedaří. Sigma sice dlouho držela bezbrankové skóre, ale chvíli před koncem po trefě Ewertona kapitulovala a připsala si třetí domácí porážku z posledních čtyř duelů. Pardubice naopak po třech prohrách na hřištích soupeře naplno bodovaly.

Slovácko se v roli favorita na hřišti předposlední Opavy dlouho nedokázalo prosadit. A co víc, v 63. minutě dokonce nabralo manko, když domácí poslal do vedení Kania. Závěr ale patříl Slovácku. Nejprve dělovkou srovnal Kliment, aby chvíli před koncem přesnou trefou zajistil tři body pro hosty Sadílek. Slovácko vyhrálo venku šestkrát za sebou a posunulo se na třetí místo před Jablonec.

Liberec bojoval o body doma s Ostravou, s níž na vlastním stadionu neprohrává. Sérii sice po bezbrankové remíze protáhl na jedenáct zápasů, tentokrát však s vědomím, že měl Slovan doma pořádnou kliku. Baník totiž zahodil několik velkých šancí a ve 39. minutě dokonce Stronati neproměnil pokutový kop.

Druhá Sparta si proti Teplicím s chutí zastřílela. V minulém kole Letenští poprvé pod koučem Pavlem Vrbou ztratili body za bezgólovou remízu v Českých Budějovicích a zjevně chtěli vše napravit. Kanonádu odstartoval už ve 3. minutě Adam Hložek, střeleckým hrdinou byl ale Ladislav Krejčí mladší. Ten už do přestávky nastřílel hattrick. Sparta pokračovala v ofenzivní partii i po přestávce a skóre utěšeně narůstalo až na konečných 7:2.

Program 25. ligového kola:
Pátek
Bohemians - Jablonec 0:0
Sobota
Olomouc - Pardubice 0:1
Branka: 87. Ewerton.
Opava - Slovácko 1:2
Branky: 63. Kania - 73. Kliment, 87. Sadílek.
Liberec - Ostrava 0:0
Sparta - Teplice 7:2
Branky: 13., 24. a 29. z pen. Krejčí ml., 3. Hložek, 53. vlastní Knapík, 60. Polidar, 61. Wiesner - 21. Jukl, 81. Žitný.
Neděle
14:00 Mladá Boleslav - Příbram
14:00 Zlín - Karviná
16:00 Plzeň - České Budějovice
18:30 Brno - Slavia

Reklama