Hlavní obsah

Hancko před derby vypadl. Vrba si poradil, vynesl žolíka z Glasgow

Praha

Reprezentační akce je jim v sezoně čert dlužný. Tentokrát fotbalisté pražské Sparty přišli o slovenského obránce Dávida Hancka. Trenér Pavel Vrba si ovšem poradil. Do ligového duelu s Teplicemi (7:2) nasadil na místo levého obránce záložníka Matěje Polidara. Ačkoliv 21letý mladík kvůli karanténě měsíc nuceně odpočíval, svůj záskok zvládl. Patřil k nejvýraznějším postavám duelu, a dokonce vstřelil gól. Řekl si tak o místo pro těžkou sérii, která teď jeho tým čeká.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Matěj Polidar ze Sparty Praha během utkání s Teplicemi.

Článek
Fotogalerie

Marodka jim stále komplikuje život. Před reprezentační pauzou pokosila útočníky, během kvalifikace vypadl také levý obránce či stoper.

„U Hancka jde o svalové zranění. Když přijel, šel radši na magnetickou rezonanci. Bohužel se ukázalo, že je tam nějaká trhlina. Doba léčby vypadá asi na tři týdny," avizuje Pavel Vrba.

Kouč zvolil trochu nečekané řešení. Sáhl po Matěji Polidarovi, který byl přitom minulý měsíc mimo.

„Byl jsem 30 dní doma se vším všudy. Nejdřív karanténa pro tým, to jsem byl negativní. Hned po jejím konci jsem ale vyšel pozitivně a další dva týdny zůstal doma," líčil před zápasem pro klubovou televizi.

Vrbův předchůdce Václav Kotal vynesl odchovance Příbrami jako žolíka v Glasgow při vítězném duelu Evropské ligy s Celtikem (4:1), Polidar si pak jako levý záložník zahrál také proti AC Milán (0:1).

Vrba ho nasadil na kraj obrany. „Na levé straně nás trápili Polidar s Plavšičem. Dělali si, co chtěli," stěžuje si Radim Kučera, trenér Teplic.

Vrba takovou pochvalu z úst soupeře rád slyší. „To je hezké, ne? (úsměv) Matěj měl nějaké zdravotní problémy. Už hrál za Spartu spoustu zápasů, takže není hráč, který by se najednou objevil," poukazuje kouč Letenských.

S kondicí nemá nikdy problém

Pro Polidara nebylo lehké vracet se po měsíční nucené pauze. Utkání však zvládl na výbornou, navíc vstřelil svůj první soutěžní gól za Spartu.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Matěj Polidar ze Sparty (vpravo) se raduje z gólu.

„Pocity jsou skvělé. Důležitá je výhra, gól pak něco navrch. Asi tři dny před zápasem jsem se dozvěděl, že budu hrát. Věřit si musíš vždycky. Já čekal na šanci čtyři měsíce, snad jsem gólem důvěru splatil," pochvaluje si.

Kondice je jeho předností. „Fyzicky jsem se cítil skvěle. Nikdy s ní nemám problém, kdykoliv to oběhám."

Polidar byl v kádru Lvíčat, ale nenastupoval za ně. V sobotu se posunul na 47 ligových startů a 3 vstřelené góly. A jak Kučera poukazuje, ve dvojici s Plavšičem na levé straně upoutal.

„Srki je hračička na balonu. Vím, že když mu ho dám, tak ho udrží, já můžu jít za něj. Buď mi ho dá, nebo to udělá sám."

Otázkou je, zda se teď mladík udrží v sestavě také během série těžkých zápasů, jež obsahuje i nedělní derby na Slavii.

„Doufám, že u toho budu, ale všechno je na trenérovi, ne na mně," uvědomuje si Polidar.

Reklama

Související témata: