Hlavní obsah

Smůla. Syn známého otce se poprvé trefil, radost mu ale pokazil debakl

Praha

Během Velikonoc si měli u rodinného krbu co vyprávět. Juklové prožili týden plný fotbalových událostí. Táta Richard jako generální manažer Votroků v pondělí oslavil klíčové rozhodnutí zastupitelstva Hradce Králové, které odsouhlasilo výsledek výběrového řízení na stavbu Malšovického stadionu. Černobílí se navrch vrátili na první příčku druhé ligy. Syn Robert se zase v sobotu na Spartě v teplickém dresu dočkal svého prvního prvoligového gólu. Radost mu ovšem pokazil krutý debakl 2:7.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Robert Jukl z Teplic vstřelil na Spartě svůj první ligový gól.

Článek

Záložník Robert Jukl je synem dlouholetého hráče, kapitána, a později také manažera Hradce Králové Richarda Jukla. Vydal se v otcových stopách, prošel mládežnickými týmy Votroků až do prvního mužstva. Na podzim 2020 odešel Robert na hostování do ligových Teplic.

Hradci stále patří, takže schválení výstavby nového moderního stadionu je velkou událostí pro oba.

„Máme nádherný den. Musíme si takový okamžik dlouho vychutnávat, protože jsme na něj strašně dlouho čekali," radoval se generální manažer Richard Jukl po rozhodnutí zastupitelstva.

O pár dnů později se mohl radovat znovu. Robert se ve svém 18. prvoligovém startu dočkal prvního gólu.

„Mám z něj radost, nejsem nějaký střelec, takže jsem rád za každý gól. Vyšel nám secvičený signál, který jsme pilovali o reprezentační přestávce. Jsem rád, že se mi povedlo tam takhle vyplout sám a umístit hlavou na zadní tyč," líčí 22letý záložník pro klubovou televizi.

V kabině byla pořádná bouřka

Snižoval na 1:2, premiérovou trefu mu však výrazně pokazil debakl 2:7.

„Zápas se nám vůbec nepovedl. O poločase byla v kabině pořádná bouřka," netají Robert Jukl.

Pro Teplice je teď podstatné, co bude dál. Na sestupové příčky mají k dobru už jen šest bodů. A čeká je nabitý týden, dva zápasy s Mladou Boleslaví. Nejprve ve středu ve čtvrtfinále poháru, potom v neděli v lize. V obou případech na domácím trávníku.

„Musíme vysokou porážku hodit za hlavu a dívat se hlavně dopředu. Čeká nás MOL Cup a pak možná ještě důležitější ligový zápas," míní Jukl.

Severočeši jsou plni očekávání, co jim netradiční dvojzápas přinese.

„Nebývá obvyklé, že by se hrálo s jedním týmem, navíc dvakrát doma. Uvidíme, co to přinese," přemítá Robert.

Reklama

Související témata: