Hlavní obsah

Katastrofální výkon, za debakl se stydím! Trenér Teplic se na Spartě bál desítky

Posledním týmem, který v lize dostal dvakrát v sezoně sedm gólů, byla pražská Dukla před 28 lety v ročníku 1992/93 - na bratislavském Interu 1:8 a doma s Českými Budějovicemi 2:7. Fotbalisté Teplic její neblahý počin vyrovnali. Po prosincovém nášupu 0:7 v Plzni si v sobotu na Spartě připsali další drtivou porážku 2:7. „Neúnosné! Za debakl se stydím,“ láteří trenér Radim Kučera.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Šimon Gabriel, David Černý a trenér Teplic Radim Kučera během utkání na Spartě. Ani dvojí střídání ještě v prvním poločase debakl neodvrátilo...

Článek
Fotogalerie

Jediné jejich štěstí, že na sestupové příčky mají stále náskok sedmi bodů. Klid ale stále nemají. Skláři byli na Letné zralí ne na sedm, klidně na příděl deseti gólů.

„Když vidíte, že dostanete slepené góly na šest a sedm jedna, mohlo to tak působit. Otočil jsem se na střídačku po šesté brance a hned padla sedmá. Ani jsem ji neviděl," netají trenér Radim Kučera, že se ještě většího debaklu obával.

„Hráči v osobních soubojích absolutně selhávali. Nedařilo se nám získávat míče, nezajišťovali jsme, měli spoustu ztrát. Pak se vám v hlavě honí milion věcí. Jak k zápasu přistoupíte od první minuty, tak se vám to vrátí," líčí utrápený kouč.

Pohromu signalizoval již samotný začátek.

„Celou reprezentační pauzu jsme se na Spartu chystali. Chtěli jsme ji presovat, přinutit k chybám. Jenže ve finále nám nic nefungovalo. Byli jsme laxní, všude pozdě a inkasovali gól ze všeho. Už poněkolikáté nás vytrestala otázka zodpovědnosti a přístupu k zápasu. Je to nepřístupné, vůbec tomu nerozumím," kroutí hlavou Kučera.

Potřeboval střídat jako v hokeji

Již v průběhu první půle sáhl ke dvojímu střídání, ale nestačilo mu.

„Mít možnost jako v hokeji, musel bych vystřídat všechno... Nešlo jen o špatnou defenzivu, vše začínalo již od ofenzivních hráčů, když jsme chtěli presovat. Pak se spouštěli dominový efekt," běduje Kučera.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Teplic Radim Kučera během utkání na Spartě.

„Nebyl jsem vůbec spokojený. Nechali jsme se lehce obehrát. Každá střela Sparty končila gólem. Na levé straně nás trápili Polidar s Plavšičem, dělali si, co chtěli. Dostavil se debakl, za který se stydím. Je to neúnosné."

Varianty měl omezené. Teplicím se zranili všichni tři útočníci, kvůli dohodě klubů nemohli hrát Fortelný se Čtvrtečkou. Absence však nejsou omluvou. Příděly se opakují. Od Jablonce inkasovali Severočeši pět, od Plzně a Sparty dokonce sedm branek.

„Budeme to s hráči určitě řešit. Něco jsme si řekli už v prosinci po Plzni a nějakými výhrami jsme to splnili do Vánoc. Teď uvidíme, jak vedení zareaguje. Nějaký impuls k týmu asi přijde," očekává trenér týmu, jehož obrana je s 53 inkasovanými góly nejhorší v lize.

Reklama

Související témata: